Preskoči na vsebino


1. adventna - nedelja Karitas - a

- Danes je nedelja Karitas – nabirke pri svetih mašah so namenjene pomoči potrebnim v naši škofiji in župniji. Hvala za vsak vaš dar!

- S prvo adventno nedeljo vstopamo v sveti adventni čas. Na ta prihod se je treba pripraviti. Zato je priložnost, da v tem času vsak kristjan naredi inventuro svojega verskega in duhovnega življenja. Vabljeni, da opravite adventno sveto spoved.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Vabljeni na tradicionalni 11. Miklavžev dobrodelni koncert, ki ga prireja Zavod A. M. Slomška Maribor. Koncert prirejajo v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18.00 v športni dvorani na Vrbanski 30 v Mariboru. Letos bodo poleg učencev, dijakov in učiteljev Zavoda Antona Martina Slomška gostili tudi Modrijane. Sredstva bodo namenjena za dijake iz socialno šibkih družin. Vstopnice so v prodaji v Slomškovi knjigarni Maribor in na blagajni restavracije Skalina na Vrbanski 30 v Mariboru, in sicer za 15 € za polnoletne od vključno 18 let, in za 10 € za stare od vključno 7 in manj kot 18 let.

- Pred nami je prvi četrtek in prvi petek z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bom obiskoval bolne in ostarele po domovih. Svojci, poskrbite, da se vaši domači, ki ne morejo več v cerkev, pred prazniki srečajo z Jezusom v zakramentih.

- Sveti Miklavž bo obiskal našo župnijo in obdaril otroke (vključno z otroki 4. razreda) v ponedeljek, 5. decembra ob 17.00 v dvorani Kulturnega doma Hoče. Medtem, ko bomo čakali sv. Miklavža z njegovim spremstvom, bomo prisluhnili kratkemu programu. Župnijska karitas se (skupaj z donatorji), ki sicer deloma krije stroške daril, zahvaljuje za vsak prostovoljni dar.

- Nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi in vzdrževanju cerkvenih objektov. Hvala za vsak vaš dar!

- Otroci so (ali še bodo) pri verouku prejeli adventni koledar. Letos preko zgodb spoznavamo bl. Pauline-Mari Jaricot, mlado ustanoviteljico misijonske družbe, ki je z drobnimi dejanji spreminjala svet. Skupaj s starši naj zgodbe berejo zvečer ob adventnem venčku. Nato skupaj molijo večerno molitev. Trudijo se za obisk svete maše in za dobra dela. V sredini je priloga za misijonski hranilnik. Vanj zbirajo »sadove« njihovega adventnega premagovanja in odpovedi v korist pomoči potrebnim otrokom v misijonskih deželah.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V soboto, 03.12.2022, bo ob 17.00 v Slivnici (dom Maranatha) srečanje mladih naše dekanije. Gost srečanja bo Klemen Gartner, diakon naše škofije. Mladi, lepo vabljeni.

Lokacija:
Print Friendly and PDF