Preskoči na vsebino


34. nedelja med letom - Kristus Kralj vesoljstva

- Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 21. 11. 2022 do nedelje, 27. 11. 2022. V letošnjem Tednu Karitas 2022 nas bo nagovarjalo geslo: »SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO«. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Nihče ni tako reven, da ne bi mogel tudi on sam prispevati svoj delež za skupno dobro. Naj letošnji teden Karitas in Klic dobrote tako odmeva v srcih nas vseh, da bomo na vsakem koraku sposobni stopiti skupaj in da bo v nas delovala nova moč in volja delati resnično dobro. Poklicani smo, da bi bolj in bolj postajali znamenje Božje ljubezni v svetu.«

- V sredo, 23. 11., bo romanje prostovoljcev Karitas na Ponikvo. Zvečer pa na Slovenija 1 prenos dobrodelnega koncerta Klic dobrote za pomoč družinam v stiski.

- Nabirka prihodnjo nedeljo bo namenjena škofijski in župnijski Karitas. Hvala za vsak vaš dar!

- Ob godu zavetnice cerkvene glasbe, sv. Cecilije (22. 11.), se iskreno zahvaljujemo vsem cerkvenim glasbenikom za vaše služenje, za vaš čas in moči, ki jih posvečate pevskim vajam in petju pri liturgiji. Vaše petje in igranje ne samo slavi Boga, ampak ljudem pomaga, da svoje življenje spremenijo v hvalnico radosti.

- Biblična skupina bo imela svoje srečanje v torek po sveti maši. Pogovarjali se bomo o Božji besedi v Apostolskih delih, 8. poglavje, 26. do 40. vrstica (Apd 8, 26 – 40). Lepo vabljeni vsi, ki vas zanima Sveto pismo!

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V soboto, 26. 11., lepo vabljeni po sveti maši k slavilni molitvi!

- Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi vse,  ki bi bili pripravljeni sodelovati pri izdelavi ADVENTNIH VENČKOV. Kdor more, naj do petka dopoldan pripelje primerno zelenje (vejice tise, ciprese, bršljan …),  plodove dreves (majhne storže, orehe …). Venčke bomo pletli v veroučni učilnici v petek, 25. novembra, od 16.00 dalje in v soboto, od 9.00 naprej. Za delo prinesite s seboj vrtne škarje in rokavice. Blagoslovljene venčke boste lahko kupili v nedeljo, po sv. mašah. S svojimi prostovoljnimi darovi boste podprli delovanje društva.

- Prihodnjo nedeljo bo ob 10.00 sveta maša, pri kateri bodo sodelovali Jurčki, veroučenci in starši. Po sveti maši bodo Jurčki imeli še kratek koncert. Družine, lepo vabljene!

- Prihodnjo nedeljo bomo vstopili v adventni čas. Z njim katoličani začenjamo novo cerkveno leto in neposredno pripravo na božič. Glavni simbol tega časa je adventni venec, ki si ga bomo naredili ali kupili. Venčke bomo blagoslovili pri sv. mašah prihodnjo nedeljo. Naj ne bo le lep okras, temveč molitveni pripomoček, ob katerem se bo zbirala družina k molitvi.

- Na voljo so Marijanski koledarji (3,00 €) in Družinska pratika (6,90 €).

Lokacija:
Print Friendly and PDF