Preskoči na vsebino


33. nedelja med letom - Martinova

- V tednu od 13. do 19. novembra 2022 obhajamo teden zaporov. Naslov letošnjega tedna zaporov je Hvala za. Težko pa je biti hvaležen, počastiti Boga, ko se življenje zdi brezupno, osamljeno ali nepravično. Z izrazom hvaležnosti za male stvari vendarle spoznamo, da so te dejansko velike – nov dan, ki nam prinaša novo priložnost, družina, prijatelji, zrak, ki ga dihamo, streha nad glavo, hrana, prijaznost neznanca, celo zvestoba domače živali. Komu in skupaj s kom sem lahko hvaležen, s kom lahko to hvaležnost
delim in jo širim? Molite z nami vsak dan tedna zaporov, ko letos potujemo skozi sovražnost, stigmo in obup, ko se premikamo proti upanju, hvaležnih src za vse, kar je pred nami.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Na voljo so Marijanski koledarji (3,00 €) in Družinska pratika (6,90 €).

- Katoliško društvo dr. Antona Murka vabi na novembrsko predavanje v okviru kulturno-izobraževalnih večerov z naslovom »V vinu je resnica in resnica je trdo delo!«, ki bo izjemoma v soboto, 19. novembra 2022, ob 18.45 v hočkem župnišču. Beseda vino je v Svetem pismu pogosto omenjena; razumeti jo je mogoče kot eno najboljših daril, ki jih je Bog dal človeku. Kot takega bi ga morali še vedno dojemati, ne pa ga vse prevečkrat zlorabljati. Še vedno pa so vinarji tisti, ki poskrbijo, da lahko degustiramo in uživamo v kapljici rujnega. Čeprav se zdi, da o vinu in njegovi pridelavi vsi vse vemo, temu gotovo ni tako. O tem, o novostih, drugačnih pristopih in postopkih nam bo spregovoril Janko Vrecl, ki nadaljuje dolgo in uspešno družinsko tradicijo vinarstva. Lepo vabljeni na tokraten kulturno-izobraževalni večer, kjer bomo kulturo po bližnjem Martinovem obeležili malo drugače. Ta mesec pa z nami ne bo samo Vrecl ob zakuski, pač pa Vrecl že od samega začetka.

Lokacija:
Print Friendly and PDF