Preskoči na vsebino


32. nedelja med letom - zahvalna - c

 

"Bog pa ni Bog mrtvih, ampak živih, kajti njemu vsi živijo."

Lk 20, 38

Že s krstom so nas starši zapisali Bogu v upanju in želji, da nas obvarujejo hudega in postavijo na pot, ki nas bo vodila skozi življenje ter nas usmerjala na pravo pot. Skrb vsakega starša je obvarovati otroke in jih pripraviti na življenje, na dobo odraslosti, na pot poštenja in pravičnosti. Starši si želimo, da bi otroci stopali po svoji poti, si ustvarjali svoje ideale in cenili vrednote, ki jih Bog pošilja skozi nauke.

Bog nam je s krstom dal možnost nesmrtnega življenja. Kot je papež Benedikt XVI. rekel: »Krst je prva etapa vstajenja. Potopljeni v Boga smo že potopljeni v neuničljivo življenje, začenja se vstajenje. Res pa je, da nič ni samo-umevnega in nesmrtno življenje si je treba zaslužiti z dobrimi dejanji, lepimi gestami in prijaznostjo. Sovraštvo in sovražni govor je potrebno zatreti v kali in se mu izogniti. Potrebno je ceniti druge okoli sebe in ne pozabiti tudi nase.

Vsi bi se morali zavedati, da »Bog ni Bog mrtvih, ampak živih« in živi v nas in naših otrocih. Kar bomo predajali naprej, tega bomo deležni in to bomo prejemali. Več dobrote bomo oddajali od sebe, več je bomo prejemali in bomo z njo obdarjeni. Svet bomo s tem naredili lepši. Zato bodimo hvaležni za dano možnost, da lahko živimo v miru in v ljubezni ter bodimo hvaležni staršem in Bogu za dano priložnost, da so nam s krstom dali možnost nesmrtnega življenja.

Kristina

Lokacija:
Print Friendly and PDF