Preskoči na vsebino


32. nedelja med letom - zahvalna - c

- »Deležni smo čudovitih dni, ko se narava obdaja v prelepe jesenske barve. S svojih vrtov in polj z veseljem in hvaležnostjo pospravljamo pridelke. Tudi to nam pravi, da je prav, da se Bogu zahvalimo za vse podarjeno. Pri vsaki sv. maši se v evharistični daritvi Bogu zahvaljujemo za vse darove, ki jih prejemamo, posebna priložnost za zahvaljevanje pa je tudi zahvalna nedelja. Na zahvalno nedeljo vsak od nas čuti, da imamo marsikaj, za kar gre zahvala Bogu. Ne le za sadove zemlje, ki so naš vsakodnevni kruh za telesno življenje, so še mnoge druge stvari, ki se nam sicer zdijo kdaj same po sebi umevne in premalokrat pomislimo, da so tudi to Božji darovi, za katere je še kako prav, da se Bogu zahvalimo« (škof A. Cvikl ob zahvalni nedelji 2022). V hvaležnosti vsem, ki na kakršen koli način skrbite, da je naša župnija »živa« prosimo Marijo, naj nas skrbno varuje, nebeškega Očeta pa, naj vse blagoslavlja.

- Krajevna organizacija RK Hoče organizira brezplačne meritve, ki bodo 8. 11. 2022 od 7.30 - 9.00 v v njihovih prostorih (Pohorska cesta 15). Nastavljene bodo table za večjo vidljivost. Udeležijo se lahko krajani Občine Hoče - Slivnica.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V torek po sveti maši bo v župnišču srečanje biblične skupine. Naše druženje je namenjeno razmišljanju o Božji besedi, izmenjavi izkustev ob njenem branju ali poslušanju ter razumevanju Svetega pisma. Tokrat se bomo pogovarjali o  Apostolskih delih od 6. poglavja, 8. vrstica, do 8. poglavja, 8. vrstica (Apd 6,8 – 8,8). – Lepo vabljeni vsi, ki vas zanima Sveto pismo!! 

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V četrtek bo po večerni sveti maši srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni!

- Na voljo so Marijanski koledarji (3,00 €) in Družinska pratika (6,90 €).

Lokacija:
Print Friendly and PDF