Preskoči na vsebino


30. nedelja med letom - misijonska

 
»Dober boj sem izbojeval, tek dokončal, vero ohranil.«
(2Tim 6)

Na današnjo Misijonsko nedeljo se spominjamo vseh misijonarjev, ki so in še oznanjajo Jezusa in njegov nauk povsod po svetu. Molimo zanje!

Eden izmed prvih in gotovo največji misijonar pa je nedvomno sv. Pavel. Koliko nasprotovanj (tudi od apostolov), ponižanj, mučenj, izdaj je doživel! Kljub temu pa ni nikoli prenehal oznanjati in pričevati za Jezusa. V bistvu si sploh ne znam predstavljati, kakšna moč je bila v njem, da je vse to prenašal in nikoli obupal. Zase vem, da sem precej prizadeta, če kdaj doživim negativen odziv, včasih samo kakšno neprijetno besedo. Potrebujem kar nekaj časa, da to »prebolim«. Sv. Pavel pa je to doživljal dnevno! Res je neverjetna moč Sv. Duha, ki se ji je popolnoma prepustil in bil zato zmožen odpustiti vsem, ki so ga tako ali drugače mučili ali ga zapustili. Bil je pravi »frajer«, da je bil tik pred smrtjo tako miren, skoraj vesel. O, da bi bila tudi jaz tako pomirjena, ko bo prišel moj čas!

Kot medicinska sestra sem bila večkrat ob umirajočih. Na žalost je bilo zelo malo tistih, ki so bili mirni, moram iskreno povedati, da jih je veliko celo preklinjalo. Kljub temu, da sem jih spodbujala, naj z mano molijo, so me zavračali. Ob tem me je vedno bila prava groza! Zato redno molim za mirno zadnjo uro.

Gospod, pomagaj mi, da se bom tudi jaz lahko ob koncu mojega življenja na tem svetu poslovila s Pavlovimi besedami: »Dober boj sem izbojeval(a), tek dokončal(a), vero ohranil(a).«

Valerija

Lokacija:
Print Friendly and PDF