Preskoči na vsebino


30. nedelja med letom - misijonska

- Na misijonsko nedeljo po slovenskih župnijah poteka tradicionalna misijonska nabirka. Hvala za vsak vaš dar! Lani je bilo v Sloveniji zbranih 221.087,22 €. Z zbranimi darovi smo pomagali Burkini Faso: podprli redno delovanje katehistov in škofije, izgradnjo kapele v novi škofiji, dokončanje samostana, obnova sprejemnega centra. Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo v župniji Rogaška Slatina. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša.

- V četrtek, po večerni sveti maši, vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Vsi, ki radi ustvarjate in izdelujete voščilnice, lepo vabljeni na delavnico izdelovanja božičnih voščilnic, ki bo v soboto, 29.10.2022, od 15h do 18h v župnijski učilnici. S seboj prinesite škarje, lepilo, barvni papir ali še kaj, kar se vam zdi primerno uporabiti, da bodo voščilnice lepe. Voščilnice, ki jih bomo izdelali, se bodo prodajale (prostovoljni prispevki), zbrana sredstva pa bodo namenjena Župnijski Karitas Hoče, ki potrebuje denar za pomoč ljudem v stiski. Lepo vabljen, da pomagaš tudi ti – z izdelavo voščilnic. 

- Bliža se praznik vseh svetih. Nanje se spomnimo tudi v molitvi in pri svetih mašah. Na Slovenski karitas tudi letos v akciji »Manjša sveča za sočloveka sreča« pozivajo k manjši porabi sveč in k uporabi manjših sveč, ki gorijo krajši čas. S tako odločitvijo bomo varovali okolje, ob tem da lahko privarčevana sredstva podarimo za ljudi v stiski.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Prihodnje leto bo v Lizboni od 1. do 6. avgusta Svetovni dan mladih. Pridruži se slovenski skupini na srečanju mladih z vsega sveta s papežem Frančiškom. Doživi srečanje s tisoči mladimi kristjani, ki praznujejo svojo vero, spoznavajo kulturo Portugalske in
vesoljno Cerkev ter spotoma sklenejo številna nova prijateljstva. Informacije in prijave na spletni strani
https://svetovnidanmladih.si/. Prijavite se lahko do konca oktobra 2022!

- Na voljo so Marijanski koledarji (3,00 €) in Družinska pratika (6,90 €).

Lokacija:
Print Friendly and PDF