Preskoči na vsebino


29. nedelja med letom - c

- Smo v oktobru, ki je mesec molitve rožnega venca. Prav je, da vsaj kakšno desetko zmolite doma, vabljeni pa tudi k skupni molitvi v našo župnijsko cerkev, kjer to molitev molimo pol ure pred sveto mašo.

- V torek bo po sveti maši imela srečanje biblična skupina. Pogovarjali se bomo o 3. in 4. poglavju Apostolskih del (Apd 3 - 4). Vabljeni vsi, ki vas zanima Sveto pismo!

- V četrtek, po večerni sveti maši, vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka vabi na oktobrsko predavanje v okviru kulturno-izobraževalnih večerov z naslovom »Kaj je smisel življenja in kako biti srečen?«, ki bo v petek, 21. oktobra 2022, ob 18.45 v hočkem župnišču. Le kdo si ne želi biti srečen?! Le kdo kdaj o tem ne razmišlja, predvsem takrat, ko je nesrečen? Kaj je smisel življenja? Ali ima tudi trpljenje kakšen smisel? Tudi Bog želi srečne ljudi, pa čeprav pot do tja ni za vse enaka. »Človek, ki ima svoje življenje za nesmiselno, ni samo nesrečen, ampak je komaj sposoben za življenje.« (Einstein) Lepo vabljeni na predavanje z vedno aktualno vsebino, na katerem bo za nas in z nami o tej velikokrat tudi pereči tematiki razmišljal priznani predavatelj dr. Sebastjan Kristovič.

- V nedeljo, 23. oktobra 2022, bomo obhajali misijonsko nedeljo – svetovni misijonski dan pod geslom »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). Na misijonsko nedeljo po slovenskih župnijah poteka tradicionalna misijonska nabirka. Ta se solidarno porazdeli za potrebe oznanjevanja evangelija po vsem svetu, kar vključu­je tudi človeški in kulturni napredek številnih ljud­stev. Hvala za vsak vaš dar! Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos potekalo v župniji Rogaška Slatina. Ob 15.00 bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.

- Bliža se praznik vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih sorodnikov, dobrotnikov, prijateljev in znancev. Za kristjane ni dovolj, če se naših dragih rajnih spominjamo samo s svečami in rožami. Potrebno je, da zanje molimo, zato darujmo tudi kakšno sveto mašo za naše pokojne. - - - Na Slovenski karitas tudi letos v akciji »Manjša sveča za sočloveka sreča« pozivajo k manjši porabi sveč in k uporabi manjših sveč, ki gorijo krajši čas. S tako odločitvijo bomo varovali okolje, ob tem da lahko privarčevana sredstva podarimo za ljudi v stiski.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Srečanje je namenjeno mladim od 16. do 35. leta starosti. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Prihodnje leto bo v Lizboni od 1. do 6. avgusta Svetovni dan mladih. Pridruži se slovenski skupini na srečanju mladih z vsega sveta s papežem Frančiškom. Doživi srečanje s tisoči mladimi kristjani, ki praznujejo svojo vero, spoznavajo kulturo Portugalske in
vesoljno Cerkev ter spotoma sklenejo številna nova prijateljstva. Informacije in prijave na spletni strani
https://svetovnidanmladih.si/. Prijavite se lahko do konca oktobra 2022!

- Na voljo so Marijanski koledarji za leto 2023. Cena je 3,00 €.

Lokacija:
Print Friendly and PDF