Preskoči na vsebino


26. nedelja med letom - Slomškova in Mihaelova

- Lepo vabljeni na osrednjo slovesnost letošnje Slomškove nedelje, ki bo danes popoldan, 25. septembra 2022, v mariborski stolnici. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa somaševanje navzočih škofov in duhovnikov.

- V torek bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca.

-V torek po sveti maši bo v župnišču imela srečanje biblična skupina. Naše druženje je namenjeno razmišljanju o Božji besedi, izmenjavi izkustev ob njenem branju ali poslušanju ter razumevanju Svetega pisma. Z nami bo naš g. župnik, ki bo z veseljem odgovoril na vprašanja, ki se nam kdaj porajajo ob Božji besedi. Čeprav se nas Bog najgloblje dotika v tišini srca, nam je druženje in skupna »hoja« v veliko pomoč. Tema našega tokratnega srečanja so Apostolska dela, 1. poglavje, 1. do 11. vrstica (Apd 11, 1-11). – Lepo vabljeni vsi, ki vas zanima Sveto pismo!! 

- V sredo, 28. 9., bo po večerni sveti maši slavilna molitvena skupina. Lepo vabljeni!

-  SVETA BIRMA

* Devetdnevnica – Udeležba pri svetih mašah je za birmane in birmanke obvezna, lepo vabljeni tudi starši in botri, da skupaj z njimi molite za prihod Svetega Duha v njihovo življenje.

* Skušnja – srečanje z birmovalcem. V sredo, 28. 9., se bo ob 18.00 z birmankami in birmanci srečal birmovalec, kancler Janez Lesnika.

* Sveta spoved – priložnost za sveto spoved staršev in botrov bo v sredo, med sveto mašo. Spovedoval bo g. Janez Lesnika.

* Obhajanje zakramenta sv. birme bo v nedeljo, 2. oktobra, pri sveti maši ob 10.00. V primeru lepega vremena se birmanke, birmanci, njihove botre in botri ob 9.45 zberejo na župnijskem dvorišču. Klopi v cerkvi bodo rezervirane zanje ter starše. Hvala za razumevanje.

- Ta teden vstopamo v mesec oktober, ki je tudi mesec svetega rožnega venca. Podarimo v tem mesecu Materi Božji vsak dan dar molitve rožnega venca. Še posebej lepo vabljeni k skupni molitvi v cerkev. Rožni venec bomo molili pol ure pred sveto mašo.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo nabirke pri svetih mašah namenjene obnovi in vzdrževanju cerkvenih objektov. Hvala za vsak vaš dar!

- Od 3. 10. dalje bodo večerne svete maše v Razvanju ob 17.00 in v Hočah ob 18.00.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF