Preskoči na vsebino


25. nedelja med letom

- Danes, 18. 9., bo ob 16.00 v mariborski stolnici posvečen za diakona Klemen Garner iz župnije Sv. Križ nad Mariborom. Za stalne diakone pa bodo posvečeni mag. Anton Hohler iz župnije Sv. Martin na Pohorju, Vladimir Mar iz župnije Sv. Lenart – Podgorci in Zlatko Pintar iz župnije Slivnica pri Mariboru. Bodoče diakone priporočamo v molitev, molimo pa tudi za nove duhovniške poklice in za svetost poklicanih. 

- V torek bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca.

- V četrtek bo po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- SVETA BIRMA

* Sestanek za starše letošnjih birmank in birmancev bo v torek, 20. 9., po večerni sveti maši v cerkvi.

* Devetdnevnica – v petek, 23. 9., birmanke in birmanci začenjajo z neposredno pripravo na obhajanje zakramenta svete birme. Udeležba pri svetih mašah je zanje obvezna, lepo vabljeni tudi starši in botri, da skupaj z njimi molite za prihod Svetega Duha v njihovo življenje.

* Skušnja – srečanje z birmovalcem. V sredo, 28. 9., se bo ob 18.00 z birmankami in birmanci srečal birmovalec, kancler Janez Lesnika.

* Sveta spoved – priložnost za sveto spoved staršev in botrov bo v sredo, med sveto mašo.

* Obhajanje zakramenta sv. birme bo v nedeljo, 2. oktobra, pri sveti maši ob 10.00. V primeru lepega vremena se birmanke, birmanci, njihove botre in botri ob 9.45 zberejo na župnijskem dvorišču. Klopi v cerkvi bodo rezervirane zanje ter starše. Hvala za razumevanje.

- Prihodnja nedelja je Mihaelova, zato lepo vabljeni v Razvanje k sveti maši ob 10.00, ki jo bo daroval nekdanji hoški župnik, g. Marijan Jezernik.

- Prihodnja nedelja je kvatrna. Pri sv. mašah bo vaš dar namenjen za naše semeniščnike in bogoslovce.

- Letos, 24. septembra 2022, bo minilo 160 let, odkar je bl. škof A. M. Slomšek sklenil svoje bogato zemeljsko življenje. Tisti, ki so bili ob njegovi smrtni postelji, so že takrat zaslutili, da pravzaprav ni šlo za konec, ampak za začetek nekega novega, polnega življenja, v Božjem objemu. Zato vabljeni, da se v čim večjem številu udeležite osrednje slovesnosti letošnje Slomškove nedelje, ki jo bomo obhajali v nedeljo, 25. septembra 2022, v mariborski stolnici. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa somaševanje navzočih škofov in duhovnikov.

Lokacija:
Print Friendly and PDF