Preskoči na vsebino


24. nedelja med letom

- V tem tednu smo začeli z novim  katehetskim letom. Urnik je na spletni in FB strani župnije in na oglasnih deskah. Na spletni in FB strani župnije pa je tudi katehetsko pismo staršem in veroučencem in spletna prijavnica. K verouku naj veroučenci prinesejo vpisnico (če starši niste izpolnili spletne prijavnice), podpisano spričevalo ter prispevek za verouk in veroučne učbenike.

- Teden mladih bo potekal od 11. do 17. septembra. Začel se bo z nedeljo mladih (11. 9.) in zaključil s Stično mladih (17. 9.).  Letošnjo nedeljo mladih obhajamo z geslom: "Vstani! Postavljam te za pričo tega, kar si videl!"  Vabljeni, da na to nedeljo še posebej molimo in se Bogu zahvalimo za mlade. Prenos svete maše bo ob 10.00 na Radiu Ognjišče iz stolne župnije Maribor. Z različnimi spodbudami bodo na socialnih omrežjih obeležili teden mladih, ki bo svoj vrhunec doživel na Stični mladih.

- V torek bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca.

- V četrtek bo po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka vabi na septembrsko predavanje v okviru kulturno-izobraževalnih večerov z naslovom »S kolesom čez Pamir«, ki bo v petek, 16. septembra 2022, ob 19.45 v hočkem župnišču. Na potopisnem predavanju bo predstavljeno kolesarsko potepanje po drugi najvišji cesti na svetu, Pamir Highway M41. Kaj je tista gonilna sila, ki pripravi človeka, da kolesari več sto kilometrov ob afganistanski meji in se sprašuje, kakšno je življenje na drugi strani reke? Kakšno je doživljanje poti in življenja na prostranih makadamskih poteh nad 4000 metrov nadmorske višine? Ali je zrak na tej višini v resnici bolj redek ali telo preprosto iztisne več iz njega in je doživljanje okolice veliko bolj intenzivno, ko se pogled upre v gorovje Hindukuša? Lepo vabljeni na popotovanje, na katerem nam bo Jože Križan predstavil to osebno izkušnjo.

- Župnijsko romanje bo v soboto, 17. septembra. Odhod iz Razvanja bo ob 6.45, ob 7.00 izpred župnijske cerkve, prihod domov okoli 19.00.

- Poročila se bosta: ženin Marko Šetar, rkt, samski, in nevesta Barbara Matjašič, rkt, samska. Čestitamo!

Lokacija:
Print Friendly and PDF