Preskoči na vsebino


23. nedelja med letom

- Naslov letošnjega Tedna vzgoje je V vzgoji hodimo skupaj, potekal pa bo od 4. do 11. septembra 2022. Vabljeni k svetim mašam, kjer bomo deležni posebnih nagovorov in razmišljanj, ki so nam jih pripravili katoliški pedagogi v sodelovanju s SŠK.

- V tem tednu bomo začeli z novim  katehetskim letom. Urnik je na spletni strani župnije, na oglasnih deskah in v župnijski pisarni. Na spletni in FB strani župnije pa je tudi katehetsko pismo staršem in veroučencem. K prvi uri verouka naj veroučenci prinesejo vpisnico (če starši niste izpolnili spletne prijavnice), podpisano spričevalo ter prispevek za verouk in veroučne učbenike. Veroučencem in staršem želimo, da vzamete to novo katehetsko in šolsko leto kot dar, kot nov izziv in priložnost. »Sveti Duh, vodi nas, bodi doma v naših srcih; pokaži nam pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.«

- Krajevna organizacija RK Hoče vabi na brezplačne meritve, ki bodo v torek, 6. 9., med 7.30 in 9.00 v njihovih prostorih. Meritve so namenjene krajanom občine Hoče – Slivnica.

- V torek bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca.

- V četrtek je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Lepo vabljeni k sveti maši.

- V četrtek bo po večerni sveti maši srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni!

- Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo na Ptujski Gori v soboto, 10. 9., od 8.30 dalje (molitvena ura, pete litanije in ob 10.00 sveta maša). Lepo vabljeni!

- Teden mladih bo potekal od 11. do 17. septembra. Začel se bo z nedeljo mladih (11. 9.) in zaključil s Stično mladih (17. 9.).  Letošnjo nedeljo mladih obhajamo z geslom: "Vstani! Postavljam te za pričo tega, kar si videl!"  Vabljeni, da na to nedeljo še posebej molimo in se Bogu zahvalimo za mlade. Prenos svete maše bo ob 10.00 na Radiu Ognjišče iz stolne župnije Maribor. Z različnimi spodbudami bodo na socialnih omrežjih obeležili teden mladih, ki bo svoj vrhunec doživel na Stični mladih.

- Župnijsko romanje bo v soboto, 17. septembra. Odhod ob 7.00 izpred župnijske cerkve, prihod okoli 19.00. Na romanju se bomo ustavili v Novi Cerkvi, Vitanju, na Homcu pri Slovenj Gradcu si bomo ogledali cerkev Marije Vnebovzete, kjer bo sveta maša. Dalje nas bo pot vodila proti Slovenj Gradcu. Cena prevoza in kosila je 25,00 € in ga poravnate ob prijavi. Prijave sprejemamo do zapolnitve enega avtobusa (50 sedežev). Na voljo je le še nekaj prostih mest.

Lokacija:
Print Friendly and PDF