Preskoči na vsebino


18. nedelja med letom - c

- V četrtek je po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in sobota z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- V soboto je praznik Jezusove  spremenitve na gori. Lepo vabljeni k sveti maši. Zahvalimo se Gospodu za vse trenutke, ko smo na posebno močan način občutili njegovo navzočnost v sebi, v drugih ali v dogodkih, ki jih doživljamo.

- Prihodnja nedelja je prva nedelja v mesecu. Nabirke pri svetih mašah bodo namenjene vzdrževanju in obnovi cerkvenih objektov. Hvala za vsak vaš dar!

- Poročila se bosta: ženin Matej Pungartnik, rkt, samski in nevesta Maša Kopič, rkt, samska. Čestitamo!

- Pri izhodu iz cerkve je na voljo novo avgustovsko Ognjišče in nova Družina - priporočamo.

+ + +

Kratka duhovna misel:

Znamenje, da nismo v grehu malikovalstva bogastva, je dajanje miloščine, dajanje tistim, ki potrebujejo. A ne površno dajanje, ampak tisto, ki me stane določene odpovedi. To je dobro znamenje. Pomeni, da je ljubezen do Boga večja od navezanosti na bogastvo.

Zato obstajajo tri vprašanja, ki si jih lahko zastavimo. Prvo vprašanje: Dam? Drugo vprašanje: Koliko dam? Tretje vprašanje: Kako dam? Dajem kakor Jezus, z ljubeznijo? Ali pa, kot da plačujem davek? Kako dajem? Ko pomagaš človeku, ga gledaš v oči? Se dotakneš njegove roke? To je Kristusovo meso, to je tvoj brat, tvoja sestra. Ti pa si v tistem trenutku kakor Oče, ki nikoli ne dopusti, da bi pticam neba zmanjkala hrana. S koliko ljubezni daje Oče! Pa mi premoremo  vsaj nekaj take ljubezni?

Po: T. Lasconi, 365 + 1 dan s Teboj

Lokacija:
Print Friendly and PDF