Preskoči na vsebino


7. velikonočna nedelja

 

»In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom razodeval, da bo ljubezen, s katero si me ljubil, v njih in bom jaz v njih.«

(Jn 17,26)

Velikonočni čas, ko se je Jezus učencem in nam razodeval po svojem vstajenju, se s to nedeljo izteka. Že v vsem svojem delovanju na zemlji si je prizadeval, da bi vse pripravil na čas, ko se bo vrnil k Očetu, ko bodo morali sami živeti in širiti njegov evangelij.

Tudi današnji odlomek iz Jezusove »velikoduhovniške molitve« pred trpljenjem je njegova prošnja za vse nas – in obenem velika obljuba, da bo njegova in Očetova ljubezen v nas, da bo vedno »prebival« v nas. Kako neprecenljiva obljuba, ki jo poslušamo prav na praznik prvega svetega obhajila: otroci v svojih čistih dušah to obljubo tako preprosto sprejmejo, njihov prijatelj Jezus je sedaj vedno z njimi …

»In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom razodeval ...« Dragi starši in stari starši, doslej ste otrokom ob g. župniku in katehistinjah pomagali spoznavati Jezusa; vztrajajte in spremljajte rast v njihovi veri, da bo v njih ostajala ljubezen do Boga, s katero bo življenje zanje in za vas veliko lepše.

Svet jim bo vero hotel vzeti, s ponudbo »tolikih bogov materialnega sveta« jih bo odtujil od Cerkve in počasi bodo izgubljali vrednoto resnične ljubezni. Želim vam, da bi se z odraščanjem vaših otrok skupaj z vami ohranjal v njihovih dušah plamen(ček) te otroške vere. Vzemite Jezusovo obljubo zares, nikoli vam ne bo žal!

Majda

Lokacija:
Print Friendly and PDF