Preskoči na vsebino


4. velikonočna - Dobri pastir - c

 

   »Moje ovce poslušajo moj glas«

Jn10,27

Danes obhajamo nedeljo Dobrega Pastirja in hkrati molitveni dan za duhovne poklice, na katerega smo se pripravljali (molili) že ves ta teden. Upam, da se vsi zavedamo, kako dragoceni so za nas vsi, ki opravljajo duhovne poklice!

V današnjem evangeliju se nam Jezus predstavi kot Dobri pastir, ki govori: »Moje ovce poslušajo moj glas;«. Ni lahko poslušati, ko nas raztresajo stvari okoli nas, še posebej mediji. Pogosto smo tudi osredotočeni nase, na to, kar hočemo sami povedati in nam je zato težko v odprtosti poslušati drugega. Le redko kdo še posluša. In še manj jih zares sliši, kar je bistvena razlika. Več kot bo čvekanja v nedogled in mlatenja prazne slame po družabnih omrežjih, bolj bomo pogrešali prave pogovore in bolj bomo cenili tiste ljudi, ki nas bodo dejansko slišali.

 Kako pa poslušam Božjo Besedo? Bog nam govori po Svetem Pismu, ki zahteva svoj čas za branje, premišljevanje, da bi Beseda ostala v nas. Takrat lahko slišimo »glas«, ki govori o miru, nas poučuje in tolaži. »Govori, Gospod, tvoj služabnik posluša.« (1Sam 3,10)

Valerija

Lokacija:
Print Friendly and PDF