Preskoči na vsebino


24. nedelja med letom - katehetska - a

- V četrtek je po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Katehetsko leto (verouk) se je začelo! Urnik in katehetsko pismo je objavljeno na spletni strani župnije in oglasnih deskah, dobite pa ga tudi v cerkvi in župnišču, kjer so tudi vpisnice (izpolnjeno morajo oddati vsi veroučenci oz. njihovi starši). Pri urniku verouka je že in verjetno še bo prihajalo do sprememb, zato spremljajte spletno in FB stran župnije, kjer bodo spremembe urnika tudi objavljene! V petek bomo začeli z veroukom tudi na podružnični šoli v Reki. Urnik je na spletni in FB strani. Pred prvo uro verouka morajo starši prinesti izpolnjeno prijavnico, zato to storite še v tem tednu! Starši, s svojimi otroki tako uredite njihove izvenšolske dejavnosti, da bo med njimi čas tudi za versko vzgojo in rast. Hvala. Vsi pa seveda lepo vabljeni k svetim mašam. Nekateri niso bili pri njej že od sredine marca?!

- Letos se bo zaradi nastale situacije Stična mladih odvijala po različnih dekanijah. Za našo dekanijo bo srečanje v župniji Slivnica. Na dogodek vabimo vse mlade, starejše od 14 let. Še posebej lepo vabljeni tudi mladi/devetošolci, ki bodo oktobra prejeli zakrament sv. birme.  Potrebne so obvezne prijave – do 13. 9. na spletni strani sticna.net.

- Za preprečevanje širjenja epidemije Covid 19: verniki pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah ob vstopu v cerkev  oddajo v škatlo list s svojo telefonsko številko (če pride k maši več članov družine, napišete telefonsko številko le enega člana). V zaprtih cerkvenih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske. Pred vhodom v prostor si razkužite roke.

- V novi številki Družine si lahko (med drugim) preberete:

  Odnosi odrešujejo

  Laiki moramo biti opora duhovnikom

  Na tem mestu bom delila mir – 30 let zbiranja pri Mariji na Kureščku

  Da ne bosta le starša, ampak tudi zakonca

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF