Preskoči na vsebino


Oznanila

- Pred nami je teden vzgoje in teden molitve za nove duhovne poklice. Vabljeni k svetim mašam!

- V torek je praznik Marijinega rojstva (mali šmaren). Lepo vabljeni k sveti maši.

- V torek bo po večerni sveti maši srečanje biblične skupine. V njej beremo in se pogovarjamo o Božji besedi v Svetem pismu. Na našem prvem srečanju v letošnjem pastoralnem letu se bomo osredotočili na odlomek o Jezusovi hoji po vodi v Matejevem evangeliju v14. poglavju od 22. do 36. vrstice (Mt 14, 22-36). Lepo vabljeni stari in novi člani oziroma vsi, ki vas zanima Sveto pismo! 

- V četrtek je po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- V soboto, 12. 9., bo na Ptujski Gori dekanijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Ob 9.00 bo molitvena ura in ob 10.00 slovesna sveta maša s somaševanjem dekanijskih duhovnikov. Sv. mašo bo vodil g. nadškof, Alojzij Cvikl. Iz Hoč bo organiziran avtobusni prevoz. Cena 5 €. Odhod bo ob 8.00 izpred župnijske cerkve. S seboj imejte masko za obraz. Prijave zbiramo do srede – ob prijavi poveste ime in priimek ter tel. številko! Prisrčno vabljeni!

- Katehetsko leto (verouk) se je že začelo. Urnik in katehetsko pismo je objavljeno na spletni strani župnije in oglasnih deskah, dobite pa ga tudi v cerkvi in župnišču, kjer so tudi vpisnice (izpolnjeno morajo oddati vsi veroučenci oz. njihovi starši). Pri urniku verouka je že in še bo prihajalo do sprememb, zato spremljajte spletno in FB stran župnije, kjer bodo spremembe urnika tudi objavljene! Starši, s svojimi otroki tako uredite njihove izvenšolske dejavnosti, da bo med njimi čas tudi za versko vzgojo in rast. Hvala.

- Letos se bo zaradi nastale situacije Stična mladih odvijala po različnih dekanijah. Za našo dekanijo bo srečanje v župniji Slivnica. Na dogodek vabimo vse mlade, starejše od 14 let. Še posebej lepo vabljeni tudi mladi/devetošolci, ki bodo oktobra prejeli zakrament sv. birme. Zaradi navodil NJIZ-a se je na dogodek potrebno prijaviti. Prijavite se na spletnem naslovu Stična.net Prijave zbiramo do 13. septembra.

- Veroučenci letošnjega 9. razreda bodo zakrament sv. birme prejeli v nedeljo, 4. oktobra, pri maši ob 10. uri. V mesecu septembru jih skupaj s starši in botri čaka še poglobljena priprava, ki bo prilagojena trenutnim razmeram. Zaradi negotove situacije smo se odločili, da duhovne vaje odpadejo!

- Za preprečevanje širjenja epidemije Covid 19: verniki pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah ob vstopu v cerkev  oddajo v škatlo list s svojo telefonsko številko (če pride k maši več članov družine, napišete telefonsko številko le enega člana). V zaprtih cerkvenih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske. Pred vhodom v prostor si razkužite roke.

Lokacija:
Print Friendly and PDF