Preskoči na vsebino


11. nedelja med letom - a

- V sredo bo v naši župniji srečanje dekanijskih duhovnikov z g. nadškofom Alojzijem Cviklom. Ob 9.00 bo molitvena ura in ob 9.30 sveta maša. Lepo vabljeni!

- V sredo bo po večerni sveti maši slavilna molitev. Lepo vabljeni!

- V Katoliški Cerkvi bomo v petek, 19. junija, obhajali slovesni praznik Srca Jezusovega. Praznik ni datumsko določen, saj ga praznujemo osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in krvi. Pomen in vsebina praznika skušata prodreti v jedro Kristusove skrivnosti, iz katerega po verovanju in nauku Cerkve pritekajo vsa velika dela za naše odrešenje, posebno pa Kristusova daritev na križu.

- PRVO SVETO OBHAJILO

- V ponedeljek, 15.06.2020 bo po večerni sv. maši kratko srečanje za starše prvoobhajancev in prvoobhajank. Lepo vabljeni. V petek bo od 17.45 dalje v cerkvi prva sveta spoved za letošnje prvoobhajance. Slovesnost prvega svetega obhajila bo prihodnjo nedeljo, 21. junija, ob 10.00. Klopi v cerkvi bodo rezervirane za prvoobhajance in njihove starše.

- Slovenski škofje so sklenili, da se dosedanjim članom ŽPS mandat podaljša za eno leto. Izbira novih članov bo potekala leta 2021.

- Duhovne vaje so že stoletja velika pomoč in priložnost za kristjane, ki si želijo notranje rasti in osebnostno napredovati v veri. Ponudbe je v Sloveniji kar precej. Pestro izbiro duhovnih vaj najdete na spletni strani Družine (pod zavihkom Koledar). Priporočamo!

- Letošnje šmarnice v maju so bile zaradi epidemije malo drugačne kot običajno. Šmarničnemu branju in izzivom ste lahko prisluhnili doma, po družinah. Za to se prisrčno zahvaljujemo naši katehistinji Viktoriji Knez, ki najlepša Marijina imena "prinesla" v vaše domove.

Lokacija:
Print Friendly and PDF