Preskoči na vsebino


27. nedelja med letom

- Smo v oktobru, ki je mesec molitve rožnega venca. Verjetno ima vsak izmed nas doma rožni venec, zato poskrbimo, da ne bo sameval v kakšnem predalu, ampak da se bo bolj pogosto »grel« v naših rokah. Naj ta meditativna molitev postane del našega življenja! Vabljeni tudi k skupni molitvi v našo župnijsko cerkev, kjer to molitev molimo pol ure pred sveto mašo.

- Biblična skupina ima svoje srečanje v torek po večerni sveti maši. Pogovarjali se bomo o desetih zapovedih: Druga Mojzesova knjiga, 19. in 20. poglavje (2Mz 19,1 - 20,21). Dobrodošel vsak, ki ga zanima Sveto pismo!

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V četrtek bo mesečno srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni!

- V petek, 13. 10., vabljeni na Ptujsko Goro, kjer bo praznovanje Fatimske stoletnice. Ob 17.00 bo molitvena ura, ob 18.00 sveta maša (vodil jo bo nadškof Alojzij Cvikl), Po maši bo procesija s svečkami.

- V soboto, 14. 10., bo v Stični srečanje slovenskih in hrvaških vernikov.

- V nedeljo, 15. 10., bo ob 14.30 na Ptujski Gori srečanje birmancev (letošnji osmošolci), njihovih staršev in botrov. Zaključek bo ob 16.00.

- Župnijsko romanje bo v soboto, 21. oktobra, v Loško dolino (Cerknica, grad Snežnik …). Prijavite se v župnišču. Prispevek za romanje je predvidoma 30,00 € (prevoz, kosilo, ogled gradu).

- V soboto, 21. 10., bo v Ljubljani 1. vseslovensko srečanje ločenih – »Življenje po ločitvi«. Več informacij najdete na spletni strani: srcerazvezani.si.

- Slavilna molitvena skupina bo imela svoje srečanje v ponedeljek, 23. oktobra (jutri, 9. oktobra, srečanje odpade).

+ Mladi, vabljeni na duhovni vikend, ki bo od 27. do 29. 10 v domu Maranata v Slivnici. Voditelj duhovnih vaj bo p. Damijan Tikvič.

Lokacija:
Print Friendly and PDF