Preskoči na vsebino


Slavilna molitvena skupina

  • K slavilni molitvi se zbiramo praviloma drugi in četrti ponedeljek po večerni sveti maši.

  • ko je toplo molimo v cervi, sicer v župnišču.

  • Skupino vodi animatorka Marija Magdalena Novak.

Sveti Avguštin je dejal: »Ljubi in delaj, kar hočeš!«

Ljubi, slavi Boga! Tako zelo hitro Boga samo prosimo, samo želimo nekaj od Njega in tako malokdaj se Mu znamo zahvaliti, še več, Ga slaviti za vso Njegovo ljubezen, ki jo tako nežno in razkošno siplje na nas in okoli nas.

Naša slavilna skupina želi prav to: slaviti, učiti se, kako povabiti v svoje življenje Svetega Duha, kako moliti drug za drugega, kako utihniti in prisluhniti, kako si drzniti slediti navdihom Duha, kako ponižno priznati, da živimo mrtvo življenje, dokler naših poti ne vodi Božji, torej Sveti Duh. 

V skupini je tako prostor najprej za slavljenje ob kitari, nato pa tudi za naše zahvale in potrebe-tako osebne, kakor celotne župnije in sveta.

V skupini ima mesto tudi molitev rožnega venca, takrat, ko je topleje in smo lahko v cerkvi, kdaj tudi adoracija, nekaj minut na vsakem srečanju pa namenjamo Božji besedi.

Naša skupina je zelo preprosta, kakor je preprost naš Gospod. On ne potrebuje visokih besed, le majhno srce otroka, ki se mu upa potožiti in zaupati in ki si upa dvigniti roke, da ga mama dvigne, ko preprosto ne more več.  Jezus nam pravi: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil.« (Mt 11,28). K Njemu se zbiramo, kakor otroci k mami. In imamo mamo, Jezus nam jo je dal, torej nismo sirote, zato sem našo slavilno skupino še posebej priporočila naši nebeški Mamici Mariji, posebno mesto pa ima v njej tudi molitev za duhovnike.

Vabljeni torej vsi, ki se čutite poklicane, da se nam pridružite. Lahko se pridružite samo enkrat, dvakrat, ostanete ali pa tudi ne; skupina je odprtega tipa. J


Za tiste, ki pravkar berete to stran in imate še minutko ali dve časa, prilagam kratko molitev:

 

Molitev sv. Terezije Deteta Jezusa za duhovnike

Jezus, večni, Veliki Duhovnik, ohrani svoje duhovnike v zavetju svojega presvetega Srca, da jim nihče ne bo mogel škodovati.

Ohrani neomadeževane njihove maziljene roke, ki se vsak dan dotikajo tvojega presvetega Telesa.

Ohrani čiste njihove ustnice, ki jih je pordečila tvoja dragocena kri.

Ohrani čisto in sveto njihovo srce, ki je zapečateno z vzvišenim znamenjem tvojega slavnega duhovništva.

Naj rastejo v ljubezni in zvestobi do tebe! Obvaruj jih vsega posvetnega!

Daj jim skupaj z oblastjo spreminjati kruh in vino tudi moč, spreminjati srca.

Blagoslovi njihovo delo z obilnimi sadovi in podeli jim nekoč krono večnega življenja. Amen.


 
Print Friendly and PDF