Preskoči na vsebino


27. nedelja med letom - c

- Smo v oktobru, mesecu pomnožene molitve rožnega venca. Lepo vabljeni v cerkev, kjer pol ure pred sveto mašo molimo to starodavno Marijino molitev.

- Danes začenjamo Teden za življenje (2. – 9. 10.). Namen tedna je predvsem »širjenje zavesti o dragocenosti življenja kot zastonjskega daru, povabilo v večjo pripravljenost za sprejemanje življenja, predvsem znotraj družin.« Letos poteka pod svetopisemskim geslom: »Ti si moje zavetje, moje vse v deželi živih« (Ps 142,6). Več si lahko preberete na spletu: http://katoliska-cerkev.si/teden-za-zivljenje-2016.

- Pred nami sta prvi četrtek in prvi petek z ustreznimi pobožnostmi. Lepo vabljeni k sveti maši.

- V petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnjo nedeljo, 9. oktobra, bo na Ptujski gori srečanje za bodoče birmance (veroučenci 8. razreda), njihove starše in botre. Srečanje bo od 14.30 do 16.00. Srečanje je v sklopu priprave na zakrament sv. birme, zato se ga zagotovo udeležite!

- V torek, 11. oktobra zvečer, bo za našo župnijo prav poseben milosten trenutek, saj k nam prihaja kip fatimske Marije Romarice. Kip bomo pričakali pred župnijsko cerkvijo ob 19.00, nato bomo skupaj molili in peli, nato bo sveta maša. Po maši bomo zmolili rožni venec in se skupaj posvetili Marijinemu varstvu. Na obisk fatimske Marije Romarice se bomo pripravili s tridnevnico, ki jo bomo začeli to soboto pri večerni sveti maši. Vzemite si čas in pridite.  Več v prihodnjem Zvonu...

- Od 28. decembra 2016 do 1. januarja 2017  bo v Rigi (Latvija), potekalo evropsko srečanje mladih, ki ga v sodelovanju s posameznimi krajevnimi cerkvami ter številnimi mladimi prostovoljci pripravlja redovna skupnost bratov iz Taizéja pod naslovom Romanje zaupanja na zemlji.

- V razvanjski cerkvi smo obnovili oltar Žalostne Matere Božje. Stroški obnove so znašali 8.000 €. Pri sv. Lenartu pa smo obnovili ohišje Marijinega oltarja. Obnavljamo glavni oltar. Hvala vsem, ki ste že in še boste v ta namen kaj darovali!

Lokacija:
Print Friendly and PDF