Preskoči na vsebino


6. postna nedelja - cvetna

- Pred nami je veliki teden, ki nas spominja na največje dogodke našega odrešenja. Dejavnosti si skušajmo tako urediti, da se bomo lahko udeležili obredov velikega tedna. Za birmance je udeležba pri obredih velikega tedna obvezna. Prvoobhajanci pa naj pridejo skupaj s svojimi starši k sveti maši na veliki četrtek, ko se spominjamo postavitve zakramenta sv. evharistije.

­- V torek je pol ure pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Pridi in poglej. V torek, 15. 4. 2014, imamo po večerni sveti maši srečanje skupine, ki razmišlja ob katekizmu o verskih vprašanjih. V KKC beremo poglavje »Verujem v Svetega Duha« od strani 195 do 210. Pridite, da se na novo srečamo s skrivnostjo Svetega Duha. V skupini je prostor za vsakega, ki bi rad poglobil svojo vero.

- Vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, ki bo v sredo, 16. aprila 2014 ob 10. uri v mariborski stolnici. Vabljeni, da se pri krizmeni maši (letos izjemoma v sredo) skupaj zahvalimo ter prosimo za svetost in stanovitnost naših duhovnikov.

- Ministranti imajo vaje vsak večer tridnevja ob 18.00.

- Nabirka na veliki četrtek bo namenjena ubogim – za Karitas. Vaši darovi na veliki petek in darovi pri Božjem grobu so za Cerkev v Sveti deželi. Hvala!

- Veroučenci nimajo verouka od velikega četrtka do velikonočnega ponedeljka, vendar naj  pridejo k obredom skupaj s starši!

- Priložnost za sveto spoved bo pol ure pred sveto mašo (tudi po njej). Ves dan bo možnost za spoved v velikem tednu pri frančiškanih v Mariboru.

 


Župnijska karitas Hoče prisrčno vabi zakonske jubilante, ki letos praznujete okroglo obletnico (5, 10,15 ….  in vse do 70!). S tem želimo Vaš zakon in Vaše praznovanje blagosloviti pri sveti maši, ki bo v nedeljo, 11. maja 2014, ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija v Hočah. Po maši pripravljamo v župnišču tudi družabno srečanje. Letošnji jubilanti dobite pisna vabila, lahko pa se sami že pred tem prijavite g. dekanu Alojzu Petriču v župnišču ali na elektronski naslov: alojz.petric@rkc.si .Vabimo tudi vse jubilante, ki ste se poročili zunaj naše župnije, da se nam pridružite. Zadnji rok prijave je 30. april 2014.

Veselimo se, da je Vaš DA postal življenjska sreča in da v Vašem zakonu ostaja prostor tudi za Boga. Sodelavci Župnijske karitas


 

OBREDI VELIKEGA TEDNA

 

VELIKI ČETRTEK - SPOMIN ZADNJE VEČERJE

- Zvečer ob 19.00 se bomo zbrali v  župnijski cerkvi, da se s slovesno sveto mašo Jezusu zahvalimo za tri velike darove, ki jih je pri zadnji večerji izročil svetu: SVETO EVHARISTIJO, DUHOVNIŠTVO IN NOVO ZAPOVED LJUBEZNI. Po »Slavi« utihnejo orgle in zvonovi. Po sveti maši bo prenos Najsvetejšega »na Oljsko goro« in molitvena ura za nove duhovniške poklice. Nabirka med sv. mašo bo namenjena ubogim – za potrebe Karitas.

 

VELIKI PETEK - SPOMIN JEZUSOVE SMRTI

Strogi post! To je edini dan v letu, ko ni svete maše.

Zvečer ob 19.00 se bomo zbrali k obredom velikega petka: k poslušanju Božje besede, k prošnjam za ves svet, češčenju križa in obhajilu. Po končanih obredih bo še molitvena ura – začetek molitvene devetdnevnice k Usmiljenemu Jezusu.

 

VELIKA SOBOTA - SPOMIN NA JEZUSA V GROBU

Ves dan, takoj po jutranjem blagoslovu  ognja ob 8.00,  bo izpostavljeno Najsvetejše za tiho češčenje in molitev pri Božjem grobu vse do začetka vigilije, ki bo ob 19. uri. Pripeljite tudi otroke in z njimi vsaj nekaj minut postojte ob Jezusovem grobu.

Blagoslov ognja bo ob 8.00 v Hočah in v Razvanju. Pridite z gobami in ponesite velikonočni ogenj na svoje domove. Pokadite jih in molite, naj ogenj Božje resnice in ljubezni prežene vsako temo in mraz.

Blagoslov velikonočnih jedil:

10.00 – 16.00 (vsako uro) župnijska cerkev

11.00 - Razvanje

12.00 – Vreclova kapela

13.00 - sv. Lenart

14.00 – Križna kapela

15.00 - Razvanje

Velikonočna vigilija ob 19.00 – zberemo se zunaj cerkve k blagoslovu ognja. Po slavju luči (velikonočna sveča je simbol od mrtvih vstalega Jezusa), po poslušanju Božje besede in slavi, se ponovno oglasijo zvonovi in orgle.  Pred evangelijem zadoni velikonočna aleluja – vzklik kristjanovega veselja in slavljenja Boga. S prižganimi svečami v rokah bomo vsi obnovili krstne obljube in zavezo z Bogom.

 

VELIKA NOČ – DAN JEZUSOVEGA VSTAJENJA.

- ob 7.00 vstajenje in procesija, ki jo  sklenemo z zahvalno pesmijo in blagoslovom z Najsvetejšim, nato slovesna sveta maša. Sledijo še praznične svete maše po oznanjenem redu.

 

 

 

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF