Preskoči na vsebino


Marija prihaja k nam

MARIJA NE PRIHAJA LE K ELIZABETI, TEMVEČ TUDI K NAM

 

Spet je pred nami praznik Marijinega vnebovzetja; ta je za nas kristjane »druga velika noč«, ki nam pove, da se naše življenje ne izteka v prazen nič, v brezno slepe usode, marveč v vstajenje in večno življenje.

Na praznik Marijinega vnebovzetja poslušamo pri maši evangelij o njenem obiskanju tete Elizabete, zato lahko rečemo, da je ta praznik na nek način tudi poseben čas Marijinega obiskanja današnjega človeka.

Doba, v kateri živimo, posebej ogroža mlade. Ponuja jim številne privide srečnega življenja, ki se pogosto končajo v alkoholu, mamilih, divjih zabavah. Prav k njim se zato pogosto obrača tudi papež. V govoru med bdenjem 9. julija 2008, jim je v Sydneyju naročil: »Poskrbite, da bo ob vašem študiju, športu, glasbi in umetnosti zorela tudi vaša vera. Podpirajte jo z molitvijo in jo hranite z zakramenti, da boste vir navdiha in v pomoč tistim okoli vas. Navsezadnje smisel življenja ni kopičenje in je veliko več kot uspeh. Živeti v polnosti pomeni biti notranje preobražen in odprt za energijo Božje ljubezni.« Take ideale naj spodbudi obhajanje velikega šmarna tudi v vseh nas.

Po: F. Petriču

Lokacija:
Print Friendly and PDF