Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

Počitniški čas naj bo tudi čas počitka za dušo

V vseh letih papeževanja je Benedikt XVI. večkrat izpostavil, da čas poletnih počitnic ni le obdobje, ko pozabimo na delo in obveznosti, ampak je tudi obdobje duhovnega poglabljanja in premišljevanja. Kristjan je namreč poklican, da poleg razvedrila in telesnega počitka nameni čas oddiha tudi za svojo dušo. Vsak dober kristjan za zaveda, da počitnice niso namenjene samo fizičnemu počitku, temveč tudi da z molitvijo in meditacijo nahrani dušo ter tako raste v osebnem odnosu s Kristusom. Med počitnicami ne pozabite na Boga.

Vredno si je vzeti nekaj časa za poglobljeno premišljevanje in oddih, za premišljevanje Svetih spisov in branje kakšne koristne knjige, saj si na ta način odpočije tudi naša duša. 
Počitnice so tudi dragocena priložnost, za preživljanje več časa z družino, srečevanje s sorodniki in prijatelji, da se torej nameni več časa tistim človeškim odnosom, ki se jim zaradi vsakodnevnih obveznosti ni mogoče posvečati tako kot bi morali. Sveti oče pa spomni tudi na vse tiste, ki se zaradi bolezni ali starosti soočajo z osamljenostjo in iščejo obraz ali nasmeh, da bi tako doživeli trenutek svojih počitnic. Tu so pa tudi taki, ki zaradi različnih razlogov ne morejo uživati poletnega oddiha, zato je papež večkrat pozval k solidarnosti in bližini.

Lokacija:
Print Friendly and PDF