Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

Pevski zbor

  • Vaje: vsako sredo med 18.00 in 20.00

Pojemo v župnijski cerkvi:

  • tretjo nedeljo v mesecu - pri sv. maši ob 10.00

  • ostale nedelje v mesecu - pri sv. maši ob 7.30

  • za praznike, ki pridejo med tednom - pri večerni sv. maši

Na podružnicah pojemo:

  • V Razvanju: za Mihaelovo nedeljo in zadnjo nedeljo v mesecu juliju

  • pri Lenartu: na Lenartovo nedeljo in prvo nedeljo v juliju

Vsako leto pojemo tudi pri Arehu na Pohorju - na Antonovo (13. 6) ob 10.00


Vsaka melodija je bitje zase, ima svoj telesen obraz, svoj živ pogled, svojo besedo in kretnjo. Vsaka odpre vrsta na stežaj mislim in spominom brez števila; In vsaka pesem je doživljaj, ki ostane v duši neizbrisljiv. (Ivan Cankar)

Misel Ivana Cankarja, ki sem jo prebrala v knjigi Andreja Gogala, Modre misli, me je navdihnila, da na njeni osnovi zgradim predstavitev »farnega« mešanega zbora.

Cerkveno zborovsko petje ima v Hočah bogato tradicijo, zato ne vem kje bi začela. A ker jedro vsakega zbora predstavljajo pevci, je prav, da njim namenim besede predstavitve.

Zbor Sv. Jurija kakršnega poznamo danes, šteje 29 članov in nekateri pevci v njem sodelujejo že več kot pol stoletja. Najzvestejša članica pa je gospa Olga Štekar,ki v zboru poje že vse od leta 1939. Zbor redno sodeluje pri nedeljskih svetih mašah, večjih cerkvenih praznikih in slovesnostih. Sodeluje pa tudi na krajevnih prireditvah in na revijah cerkvenih pevskih zborov. V sodelovanju z radijem Maribor in dr. Štefanom Alojzijem Ferenčakom smo pred leti posneli tudi adventno radijsko oddajo Župnijski zbori pojó.

Naše glasove urimo na pevskih vajah, ki potekajo vsako sredo med 18:00 in 20:00 uro, če pa se pripravljamo na zahtevnejše projekte je dobrodošla tudi kakšna dodatna vaja. Pevski repertoar, ki zajema več kot 100 pesmi, redno obnavljamo in bogatimo z novimi pesmimi. Trudimo se, da z izborom pesmi podkrepimo božjo besedo in da se na tak način naše petje še bolj zasidra v srca faranov. Kadar nam to uspe, vemo, da je naše poslanstvo izpolnjeno.

In za konec še moja osebna misel in želja: "Glasba je moja hrana in pijača za življenje. Je jezik, ki me je povezal z ljudmi in z Bogom. Spoznajte njeno moč tudi Vi, zberite pogum, najdite čas in pridružite se nam. Veseli vas bomo!"


Fotografije

DSC05033.JPG
DSC05034.JPG
DSC05035.JPG
DSC05036.JPG
DSC05037.JPG
DSC05038.JPG
DSC05039.JPG

 
Print Friendly and PDF