Preskoči na vsebino


30. nedelja med letom - žegnanjska - a

 

»Če družina moli, jo molitev vedno bolj povezuje.

Zberite se k skupni molitvi, čeprav samo za pet minut.

Iz nje boste prejemali moč in poživljala bo vašo ljubezen.«

(Sv. Mati Terezija)

 

Danes nisem izbrala stavka iz Svetega pisma, ker me je tale misel sv. Matere Terezije veliko bolj nagovorila, še posebej v današnjem času. Ponovno se vračamo v čas, ko se ne smemo družiti med seboj, ko se ne smemo odpraviti na izlet v drugo regijo, ko se ponoči ne smemo sprehajati zunaj in ko verniki ne smemo biti prisotni pri svetih mašah. Mislim, da je za nas, kristjane, ta zadnja omejitev najtežja.

Pa vendar lahko pogledamo pozitivno na vso situacijo. Te omejitve so lahko za naše družine ena lepa priložnost, da se zberemo skupaj, se družimo in kaj skupaj zmolimo. Pa tudi, če se zberemo k skupni molitvi samo za pet minut, kot pravi sv. Mati Terezija. Zdaj, ko ne moremo skupaj moliti v cerkvi, molimo skupaj z našimi družinami. Molimo za svet, ki je trenutno sredi velike preizkušnje.

Dragi bratje in sestre, svet potrebuje našo molitev. Z družinsko molitvijo pa ne bomo pomagali samo svetu, ampak tudi našim družinam, kajti molitev družino vedno bolj povezuje. Ne bodimo žalostni in jezni, ker smo ponovno omejeni na dom in službo, ampak raje izkoristimo priložnost in ponovno združimo naše družine. Ostanite zdravi in imejte se radi!

Viktorija

Lokacija:
Print Friendly and PDF