Preskoči na vsebino


27. nedelja med letom - rožnovenska - a

 

Kar ste se od mene naučili, prejeli, slišali in videli, to delajte.

Flp 4, 6-9

Sveto pismo je polno čudežnih zgodb o ljudeh, ki se jim je življenje spremenilo, potem ko so srečali Boga. Večino je z Gospodom seznanil kdo drug. Pavel ni imel posrednika, saj se mu je Jezus čudežno prikazal na poti v Damask. Njegova zgodba je ena najbolj dramatičnih zgodb v Svetem pismu.

Hvaležna sem vsem, ki so mi pokazali pot do Boga. Ni bilo vedno lahko, saj je bilo in še bo veliko dvomov, več vprašanj kot odgovorov, veliko padcev… Zavedam se, da je pot vztrajnosti, pot vere in pravičnosti. Največja duhovna preizkušnja, s katero se spopadam, je v mojem srcu. Kadar sem ranjena zaradi greha, žalostna in razočarana nad prijateljem ali pa tudi nad sabo, ko ne ravnam tako kot bi morala.

Ne dovolimo, dragi bratje in sestre, da bi nas ustavili spodrsljaji. Res smo božji otroci, vendar to ne pomeni, da smo popolni.

Če se bo naše srce spremenilo, je edino smiselno, da mu bodo sledila tudi naša dejanja. Oblečimo si ljubezen. Ljubezen ve, da še ni popolna, zato drugim ljudem spregleda napake in jim odpušča krivice.

Dragica

Lokacija:
Print Friendly and PDF