Preskoči na vsebino


26. nedelja med letom - Slomškova in Mihaelova - a

 

»Ta je odgovoril: 'Grem, gospod', vendar ni šel.«

Mt 21,29

Danes obhajamo Slomškovo (blaženi Anton Martin Slomšek prosi za nas!) in hkrati tudi Mihaelovo nedeljo (nadangel Mihael varuj in brani nas!).

Jezus nam v današnjem evangeliju predstavi dve vrsti ljudi. Prvi so tisti, ki so sprva Jezusu rekli ne, vendar so se kasneje spreobrnili in »odšli delat v Njegov vinograd«. Drugi pa smo tisti, ki smo Jezusu obljubili, da mu bomo »pomagali v Njegovem vinogradu«, ko pa je bilo potrebno »prijeti za lopato«, pa nas ni bilo blizu. Seveda vsi vemo, da so dejanja bolj pomembna od besed. To najbolj vidimo v predvolilnem času, ko nam vsi obljubljajo »nebesa«, kasneje pa se izkaže, da so to bile samo besede. Zato je za nas kristjane zelo pomembno, kaj govorimo, še bolj pa, kaj in kako delamo. Če bomo to, kar smo se od Jezusa naučili, prejeli in slišali tudi delali, kot pravi apostol Pavel, potem bomo imeli mir v srcih. In ko imamo mir v srcu, ga lahko delimo med druge. Tako bo naše življenje in življenje ljudi okoli nas lepše, polnejše in prepojeno s pristno krščansko ljubeznijo.

 »Nič ne pomaga pritoževanje. Potrebno je dejanje vsakega stanu, zvestoba vsakega dela. Zvestoba bo dala boljše ljudi, boljše čase.« (bl. A.M. Slomšek)

Valerija

Lokacija:
Print Friendly and PDF