Preskoči na vsebino


13. nedelja med letom - a

- Slovenski škofje so, v skladu z ukrepi Vlade RS za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19, sprejeli odločitev, da je obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne prostore idr. Odločitev je stopila v veljavo v četrtek, 25. junija 2020, in velja do preklica.

- Jutri je praznik apostolov Petra in Pavla. Nabirka pri sveti maši bo za t. im. Petrov novčič. To je starodavna nabirka Cerkve za naslednika apostola Petra, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih Katoliške cerkve. Prav tako na ta dan škofje posvečajo nove duhovnike. Letos bo v Sloveniji posvečenih 7 duhovnikov, a žal nihče iz naše škofije. Molimo za nove duhovniške poklice ter stanovitnost in svetost že posvečenih.

- V sredo bo po večerni sveti maši slavilna molitev. Lepo vabljeni!

- V sredo, 1. julija,  na predvečer praznika ptujskogorske Matere Božje,  lepo vabljeni na Ptujsko Goro, kjer bo ob 19.00 molitvena ura, ob 20.00 sveta maša, ki jo bo daroval nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Sledila bo procesija z lučkami, nato nočno bdenje (sv. maša tudi ob 24.00) do jutra. Na sam praznik, 2. 7., bodo svete maše ob 8.00, slovesna  ob 10.00 (somaševanje bo vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl) in zvečer ob 19.00. Ves čas praznovanja bo tudi priložnost za sveto spoved.

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in prva sobota v mesecu z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi cerkvenih objektov in cerkvene opreme. Bog povrni vsak vaš da!

- V naši župniji bodo tudi letos delavnice za otroke, in sicer:

            - v Razvanju od 2. - 4. 7. med 9. in 12. uro v Razvanjski cerkvi;

            - v Hočah od 6. - 8. 7. med 16:30 - 19:30 v župnišču in cerkvi.

Prispevek za delavnice je 5 eur. Lepo vabljeni!

- Duhovne vaje so že stoletja velika pomoč in priložnost za kristjane, ki si želijo notranje rasti in osebnostno napredovati v veri. Pestro izbiro duhovnih vaj najdete na spletni strani Družine. Priporočamo!

- Na voljo je avgustovsko Ognjišče in dvojna – novomašna številka Družine s prilogo Naša družina. Priporočamo!

Lokacija:
Print Friendly and PDF