Preskoči na vsebino


11. nedelja med letom - a

»Tisti čas je Jezus zagledal množice. Zasmilile so se mu, ker so bile izmučene in razkropljene kakor ovce, ki nimajo pastirja. Tedaj je rekel svojim učencem: 'Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj póšlje delavce na svojo žetev.'«

(Mt 9,36-28)

»Tisti čas je Jezus zagledal množice. Zasmilile so se mu, ker so bile izmučene in razkropljene kakor ovce, ki nimajo pastirja. Tedaj je rekel svojim učencem: 'Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj póšlje delavce na svojo žetev.'«  (Mt 9,36-28)

Tudi danes Jezus kliče na pot za Njim. Nekatere kliče na pot duhovništva in nikar ne pozabimo, da jih Jezus pokliče zato, da bi po njih reševal nas. In tako je naloga vernikov, da po svojih močeh pomagamo duhovnikom, da jim stojimo ob strani, molimo zanje. Pa naj bo tole razmišljanje bolj kakor razmišljanje, molitev namenjena prav njim:

"Jezus, večni Veliki Duhovnik, ohrani svoje duhovnike v zavetju svojega presvetega Srca, da jim nihče ne bo mogel škodovati. Ohrani neomadeževane njihove maziljene roke, ki se vsak dan dotikajo tvojega presvetega Telesa. Ohrani čiste njihove ustnice, ki jih je pordečila tvoja predragocena kri. Ohrani čisto in sveto njihovo srce, ki je zapečateno z vzvišenim znamenjem tvojega slavnega duhovništva. Naj rastejo v ljubezni in zvestobi do tebe! Obvaruj jih vsega posvetnega! Daj jim skupaj z oblastjo spreminjati kruh in vino tudi moč, spreminjati srca. Blagoslovi njihovo delo z obilnimi sadovi in podeli jim nekoč krono večnega življenja. Amen. (Sv. Terezija Deteta Jezusa)                                                                            

Marija Magdalena

Lokacija:
Print Friendly and PDF