Preskoči na vsebino


Nedelja Svete Trojice

Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času  umiritve epidemije COVID-19

Udeležba pri sveti maši je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature. Ob vstopu v cerkev si morate razkužiti roke in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra, kar pa ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva. Če to ni mogoče, morate nositi zaščitno masko. Otrokom in mladoletnikom ni treba nositi mask, zanje veljajo enaka navodila kot v šolah. Verniki prejemate obhajilo izključno na roko. Za obhajanje zakramentov, kot so krst, prvo obhajilo, birma in poroka, veljajo enaki pogoji kot za mašo. Podrobna navodila najdete na spletni strani naše župnije in Slovenske škofovske konference.

V glasbeni in baletni šoli  A. M. Slomška (Vrbanska 30, Maribor) bodo potekali sprejemni preizkusi in vpis za novo šolsko leto: v torek, 9. 6. in v torek, 25. 8. od 17.00 naprej.

- V četrtek je zapovedani praznik svetega Rešnjega telesa in krvi - Telovo. Po večerni sveti bo telovska procesija, ki vključuje tudi prošnje za blagoslov vsega našega dela - na poljih, v vinogradih, v gozdovih, v tovarnah, pisarnah ... Lepo vabljeni.

- V soboto, 13. 6., na Antonovo, lepo vabljeni k sveti maši na Pohorje, k svetemu Arehu.

- Prihodnjo nedeljo lepo vabljeni k sv. Lenartu, kjer bo sv. maša in po njej telovska procesija.

- Slovesnost prvega svetega obhajila bo predvidoma v nedeljo, 21. junija. Prvoobhajanci naj prihajajo vsak večer s starši redno k svetim mašam.

- Koronavirus je skrajšal veroučno leto in kmalu bodo poletne počitnice. V tem času ne pozabimo na molitev in nedeljsko mašo. Če na dopustu znamo poiskati trgovino, picerijo ali gostilno, lahko v vsakem kraju poiščemo tudi cerkev. :)  Zvonik se v vsakem kraju vidi že od daleč. V veroučnih klopeh se vidimo zopet septembra. V farni cerkvi pa vsako nedeljo, če boste počitnikovali doma.

Lokacija:
Print Friendly and PDF