Preskoči na vsebino


Binkošti

- V tem tednu bomo zaključili z veroukom na daljavo. Svete maše ob zaključku veroučnega leta in podelitev spričeval tokrat ne bo.  Veroučenci jih bodo dobili v jeseni, ko se bodo srečali s svojimi kateheti. Vsem želimo prijetne in lepo doživete počitnice. Pa ne pozabite na Boga in tudi v poletnih mesecih prisrčno vabljeni k svetim mašam!

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in prva sobota z ustreznimi pobožnostmi. Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi cerkvenih objektov in opreme (oltarjev).

- Slovesnost prvega svetega obhajila bo predvidoma v nedeljo, 21. junija. Prvoobhajanci naj zvečer prihajajo s starši redno k svetim mašam.

- Navodila za sodelovanje pri svetih mašah. Na voljo je prostora za 80 ljudi pri svetih mašah. Prosimo vas, da stolov v cerkvi ne premikate! Pri vhodu v cerkev si razkužite roke. V cerkvi mora vsak vernik nositi svojo zaščitno masko oz. temu primerno zaščito (šal, ruta ipd.). Verniki morajo v cerkvi in v klopeh ohranjati medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. Te omejitve ne veljajo za družine oz. osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu. Verniki prejemajo  sveto obhajilo samo na roko, brez izjeme. Preden se obhajajo, si verniki s prosto roko odmaknejo masko, takoj po zaužitju svete hostije pa si masko zopet namestijo čez obraz.

- Pogumno pri vključevanju v župnijsko občestvo! Čeprav ni več takšne nevarnosti, nekateri sedaj po koncu karantene ne pridejo več v cerkev. Vsak zase ve in naloga duhovnika ni prepričevati vernike, da pridejo v cerkev, na praznovanje vere, ampak oznanjevanje te vere, evangelija. Tako vam oznanim, da vas Gospod Jezus čaka v cerkvi in če je zato treba (iz ljubezni do bližnjega) uporabiti masko, jo pač bomo. Verni so v zgodovini morali potrpeti še vse večje neprijetnosti, da so lahko obhajali sv. mašo, celo za ceno življenja. Prišli so iz vere in ljubezni do Boga.

Lokacija:
Print Friendly and PDF