Preskoči na vsebino


7. velikonočna nedelja - a

- Od ponedeljka, 4. 5., so zopet svete maše v cerkvi z verniki. Na voljo je prostora za 80 ljudi pri svetih mašah. Prosimo vas, da stolov v cerkvi ne premikate! Pri vhodu v cerkev si razkužite roke. V cerkvi mora vsak vernik nositi svojo zaščitno masko oz. temu primerno zaščito (šal, ruta ipd.). Verniki morajo v cerkvi in v klopeh ohranjati medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. Te omejitve ne veljajo za družine oz. osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu. Verniki prejemajo  sveto obhajilo samo na roko, brez izjeme. Preden se obhajajo, si verniki s prosto roko odmaknejo masko, takoj po zaužitju svete hostije pa si masko zopet namestijo čez obraz.

- Spremembe pri podeljevanju zakramenta poroke - Od 16. maja 2020 dalje, je glede na trenutne razmere, določeno, da pri podeljevanju zakramenta poroke veljajo enaka določila kot za sveto mašo, torej brez omejitve prisotnosti do 15 oseb. To pomeni, da morajo verniki ohraniti 1,5 metra razdalje, razkuževati roke in nositi maske.

- Župnijski verouk poteka na daljavo. Veroučenci naj naredijo tisto, kar jim pošljejo kateheti  oziroma naj pogledajo v veroučni kotiček na spletni strani župnije. Veroučenci in starši lepo vabljeni k nedeljski sveti maši!

- Slovesnost prvega svetega obhajila bo predvidoma v nedeljo, 21. junija. Prvoobhajanci naj prihajajo s starši redno k šmarnicam oz. k svetim mašam. Sestanek za starše bo v torek, 26. maja, po večerni sveti maši kar v cerkvi.

- Po domovih in družinah lepo "vabljeni k šmarnicam". Na spletni strani župnije najdete šmarnično branje za otroke in odrasle. Na Yotube kanalu Župnija Hoče pa za vas šmarnice prebira katehistinja Viktorija Knez. Povezavo do videoposnetkov najdete tudi na FB strani župnije. Priporočamo in vabljeni k poslušanju ter sodelovanju!

Lokacija:
Print Friendly and PDF