Preskoči na vsebino


6. velikonočna nedelja - a

- Od ponedeljka, 4. 5., so zopet svete maše v cerkvi z verniki. V dveh tednih je k večerni maši prihajalo v povprečju 20 vernikov, pri nedeljskih mašah pa je bilo v povprečju le 25 vernikov. Glede na Navodila slovenskih škofov za vzpostavitev javnega bogoslužja v slovenskih cerkvah v času epidemije COVID-19 in s tem v zvezi podane omejitve smo optimalno pripravili cerkev. Na voljo je 80 mest! Prosimo vas, da stolov v cerkvi ne premikate. Naj ob tem spomnimo na Navodilo škofov, ki pravi: »V cerkvi mora vsak vernik nositi svojo zaščitno masko oz. temu primerno zaščito (šal, ruta ipd.). Pri vhodu v cerkev si mora vernik razkužiti roke z ustreznim razkužilnim sredstvom. Verniki morajo v cerkvi in v klopeh ohranjati medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra, kar pomeni, da mora biti vsaj vsaka druga vrsta prazna. Te omejitve ne veljajo za družine oz. osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu. Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko brez izjeme. Preden se obhajajo, si verniki s prosto roko odmaknejo masko, takoj po zaužitju svete hostije pa si masko zopet namestijo čez obraz. Ta navodila zaenkrat še veljajo. Škofje so tudi ponovno dovolili podeljevanje zakramenta krsta in cerkvene poroke z največ 15 udeleženci. Cerkveni pogrebi se izvajajo tako kot do sedaj ob upoštevanju državnih predpisov. V prihodnjih dneh se pričakuje dodatno sproščanje ukrepov in ukinitev razglašene epidemije, zato vam kličem: »Pogum vse ljudstvo v deželi! Pridite!«

- Nekateri starši sprašujete, kako bo s prvim sv. obhajilom otrok? Glede na to, da gredo ta teden že v šolo, jih vabimo tudi k šmarnicam, da se tako skupaj pripravimo na prejem zakramenta. Slovesnost prvega sv. obhajila bo predvidoma 21. junija. Tako vsaj upamo!

- Župnijski verouk je do nadaljnjega še vedno odpovedan in poteka na daljavo. Veroučenci naj naredijo tisto, kar jim pošljejo kateheti (žal nimamo e-naslovov od vseh staršev) oziroma naj pogledajo v veroučni kotiček na spletni strani župnije.

- Jutri, v ponedeljek, v torek in v sredo so pred praznikom Gospodovega vnebohoda prošnji dnevi. To so dnevi molitve za Božji blagoslov pri delu na polju, v šoli, v pisarnah, tovarnah, pa tudi dnevi molitve za mir in varnost našega življenja. Letos k našim prošnjam dodajmo še prošnjo za konec epidemije Covid-19.

- V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sveti maši.

- Po domovih in družinah lepo "vabljeni k šmarnicam". Na spletni strani župnije najdete šmarnično branje za otroke in odrasle. Na Yotube kanalu Župnija Hoče pa za vas šmarnice prebira katehistinja Viktorija Knez. Povezavo do videoposnetkov najdete tudi na FB strani župnije. Priporočamo in vabljeni k poslušanju ter sodelovanju!

Lokacija:
Print Friendly and PDF