Preskoči na vsebino


4. velikonočna - nedelja Dobrega Pastirja - c

- Slovenski škofje so, v dogovoru z državno oblastjo, odločili, da se s ponedeljkom, 4. maja 2020, cerkve ponovno odprejo za bogoslužje z udeležbo vernikov. Tako se bodo verniki lahko udeležili svetih maš in prejemali nekatere zakramente. Dobrodošli torej. Aleluja.

V izogib širjenju epidemije, za ohranjanje zdravja vernikov ter slovenskega prebivalstva, so škofje, ob upoštevanju državnih predpisov ter predhodni seznanitvi pristojnih državnih ustanov, sklenili, da se svetih maš lahko udeležujejo le zdravi verniki, ki morajo nositi zaščitno masko ter si pri vhodu razkužiti roke. V cerkvah bodo morali ohranjati razdaljo 1,5 metra in prejemati obhajilo samo na roke.

Škofje so tudi ponovno dovolili podeljevanje zakramenta krsta in cerkvene poroke z največ 15 udeleženci. Cerkveni pogrebi se izvajajo tako kot do sedaj ob upoštevanju državnih predpisov. Župnijski verouk je do nadaljnjega še vedno odpovedan in poteka na daljavo.

Podrobnejša navodila so na spletni strani naše župnije in spletni strani Slovenske škofovske konference.

- V petek smo začeli s šmarnično pobožnostjo, ki pa letos poteka le po naših/vaših domovih. Na spletni strani župnije najdete šmarnično branje za otroke in odrasle. Na Yotube kanalu Župnija Hoče pa za vas šmarnice prebira katehistinja Viktorija Knez. Povezavo do videoposnetkov najdete tudi na FB strani župnije. Priporočamo in vabljeni k poslušanju ter sodelovanju!

Lokacija:
Print Friendly and PDF