Preskoči na vsebino


3. velikonočna nedelja - a

-  Po uvedbi Izrednih navodil slovenskih škofov za preprečevanje koronavirusa COVID-19 z dne 12. marca 2020 so v Slovenskem katehetskem uradu (SKU) začeli pripravljati gradiva za verouk po domovih. Že prvi teden so pripravili gradivo za nedeljsko bogoslužje Božje besede, ki je obsegalo molitveni del, branje Božje besede in v naslednjih nedeljah tudi nagovor oziroma razlago Božje besede. Namenjeno je bilo celotni družini, saj so prepričani, da so trenutne razmere priložnost, da starši uresničujete versko vzgojo v svoji družini. Dodali so tudi gradivo za možnost poglobitve vsebine sporočila posamezne nedelje. Delovni listi in video posnetki so bili pripravljeni v treh različnih težavnostnih stopnjah za različno starost osnovnošolskih otrok in povezani tudi s časom cerkvenega leta (postni čas, veliki teden in velika noč). 

Sedaj prehajamo v obdobje, ko nadaljujemo z "redno" katehezo. Dokler se otroci ne bodo vrnili v šolske klopi, se ne bodo niti v veroučne prostore. Če vam kateheti ne bodo poslali drugega gradiva, boste na spletni in FB strani župnije vsak teden našli gradivo (video posnetki, delovni listi …) z razlago veroučne snovi za posamezne razrede: prvo za 1., 2. in 3. razred osnovne šole, drugo za 4., 5. in 6. razred, tretjo pa za zadnje razrede osnovne šole.

Prvi kraj življenja vere je domača družina. Zato smo na začetku izrednih razmer poudarili versko prakso v družini in spodbujali k redni jutranji in večerni molitvi ter obhajanju nedeljskih družinskih bogoslužij v povezavi z odmevom Božje besede v njihovem življenju med tednom ter obhajanjem cerkvenih praznikov. Sedaj želimo ta vidik družinske kateheze dopolniti s katehetskim poukom.

- Mašne namene lahko naročate po elektronski pošti (alojz.petric@rkc.si) ali telefonu (041 213 609). Svoj dar za sveto mašo boste poravnali kasneje, po odpravi omejitev zaradi epidemije koronavirusa.

- G. župnik in duhovna pomočnika darujejo sv. maše po darovanih namenih vsak dan zasebno, brez prisotnosti vernikov! Na spodnji povezavi pa je seznam, kjer lahko spremljate sv. mašo preko digitalnih omrežij, radia in televizije. https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije.

Lokacija:
Print Friendly and PDF