Preskoči na vsebino


Velika noč - a

- Jutri je velikonočni ponedeljek. Vabljeni k spremljanju svete maše na Radiu Ognjijšče in Exodus TV. Ta dan ne obiskujte svojcev ("iti v Emavs"), da preprečite nevarnost širjenja virusa.

- Dragi veroučenci in njihovi starši, na FB in spletni strani naše župnije  našli gradivo za družinsko molitev in verouk doma - za čas, ko zaradi epidemije koronavirusa ne morete k bogoslužju v cerkvi in za otroke ni verouka v običajnih veroučnih prostorih ...

- G. župnik in duhovna pomočnika darujejo sv. maše po darovanih namenih zasebno, brez prisotnosti vernikov! Na spodnji povezavi pa je seznam, kjer lahko spremljate sv. mašo preko digitalnih omrežij, radia in televizije. https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije.

- Prihodnja nedelja bo bela nedelja, nedelja Božjega usmiljenja in pri nas in še kje tudi Jurjeva nedelja - nedelja našega župnijskega zavetnika. Spomnimo se ga in se mu priporočimo v svojih molitvah. Običajno jurjevanje pa zaradi znanih razlogov letos, žal, odpade.

- Od leta 2000 molimo od velikega petka do nedelje Božjega usmiljenja po cerkvah in nekateri tudi doma, devetdnevnico k Usmiljenemu Jezusu. Povabljevi, da se molitvi pridružite doma.

 

- VELIKONOČNO VOŠČILO SLOVENSKIH ŠKOFOV ZA VELIKO NOČ 2020

Bratje in sestre! »V nedeljskem jutru, v zori zlati, nastal nenadno je potres. In angel Božji, sel krilati, prišel iz svetih je nebes. Nagrobni kamen dvigne preč, Zveličarja ni v grobu več! Aleluja, aleluja!« Tako opeva Gospodovo vstajenje naša ljudska pesem. Evangelist Matej pa ga opisuje z besedami: »In glej, nastal je velik potres, kajti angel Gospodov je prišel iz nebes.

In je pristopil ter odvalil kamen in je sédel nanj!« Kamen, ki je našega Gospoda držal zaprtega v temnem grobu, je z njegovim vstajenjem postal njegov kraljevski prestol: »Kajti zakraljeval je naš Gospod, Bog Vsemogočni! Veselimo in radujmo se in dajmo mu čast, zakaj prišla je svatba Jagnjetova in njegova zaročenka se je pripravila!« Dragi bratje in sestre! Vsem želim globoko doživetje in izkustvo vstajenja našega Gospoda in Zveličarja Jezusa Kristusa. Kakor kliče apostol Pavel: »Vzdrami se, ki spiš, in vstani od mrtvih in razsvetlil te bo Kristus!« (Ef 5,14). Letošnja velika noč je zaznamovana s posebno preizkušnjo svetovnih razsežnosti: Čestitam vsem strokovnim službam in civilnim oblastem in se jim zahvaljujem za izjemne napore, s katerimi preprečujejo in omejujejo širjenje hude nadloge. V varstvo nebeškega Očeta se izročamo s psalmistom: »Zato se ne bojimo, tudi ko se zemlja trese in se gore rušijo v osrčje morja« (Ps 46,3). Naj se tudi med nami uresničuje Pavlov izrek: »Tistim, ki Boga ljubijo, vse pripomore k dobremu!« (Rim 8,28). Kakor se naše telo vsako jutro prebudi in zakorakamo v nov dan, tako naj se, morda po dolgem času, za veliko noč prebudi naš duh in se požene v prihodnost, v bližnjo in daljno prihodnost, novim bojem in zmagam naproti. Gospod nas vabi: »Jaz sem svet premagal!« (Jn 16,33). Enako voščim tudi bratom evangeličanom in bratom pravoslavnim. Pozdravljam tudi vse predstavnike drugih verstev. Pozdravljam vse in utrujene in preskušane; pozdravljam vse zamejce in izseljence: Tudi priljubljeni velikonočni obredi in običaji naj utrjujejo vašo pripadnost Cerkvi in krepijo vašo povezanost z rojaki: Sveta velika noč, bodi nam vsem v pomoč! Aleluja!

msgr. dr. Jurij Bizjak koprski škof

Voščilu se pridružujemo vaši duhovniki: župnik Alojz, ter duhovna pomočnika Marjan in Ivan.

Lokacija:
Print Friendly and PDF