Preskoči na vsebino


Oznanila

- S cvetno nedeljo vstopamo v veliki teden. Zaradi epidemije koronavirusa bodo vsi obredi potekali brez navzočnosti ljudstva. Na cvetno nedeljo lahko sami blagoslovite zelenje, na veliko soboto bo veljaven blagoslov jedil po televiziji oz. radiu, lahko boste po obrazcu tudi sami blagoslovili jedila. Več o obhajanju velikonočnih praznikov v času epidemije najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference! Najdite čas v teh velikih dneh za Boga v vašem srcu, v vašem domu, v vaši družini. Čeprav bo letos praznovanje drugačno, kot smo navajeni, vam vsem želim lepe, bogato in globoko doživete velikonočne praznike.

- Dragi veroučenci in njihovi starši, na FB in spletni strani naše župnije  boste našli gradivo za družinsko molitev in verouk doma - za čas, ko zaradi epidemije koronavirusa ne morete k bogoslužju v cerkvi in za otroke ni verouka v običajnih veroučnih prostorih.

- G. župnik in duhovna pomočnika darujejo sv. maše po darovanih namenih vsak dan zasebno, brez prisotnosti vernikov! Na spodnji povezavi pa je seznam, kjer lahko spremljate sv. mašo preko digitalnih omrežij, radia in televizije. https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije.

 

- VELIKONOČNO TRIDNEVJE

VELIKI ČETRTEK – SPOMIN ZADNJE VEČERJE

- Župnik bo obhajal večerno mašo ob 19.00. Farani ste povabljeni, da se mu pridružite v duhu in zmolite rožni venec za duhovne poklice oziroma preberete pasijon po Janezu. Po sveti maši zvonovi utihnejo.

VELIKI PETEK – SPOMIN JEZUSOVE SMRTI

Strogi post! To je edini dan v letu, ko ni svete maše.

Zvečer ob 19.00 bo duhovnik opravil bogoslužje velikega petka. Ostali bogoslužje spremljajte v duhu in zmolite žalostni del rožnega venca, oziroma molite križev pot ob 15.00 (radio Ognjišče). Ta dan prevladujeta sveta tihota in premišljevanje Jezusovega trpljenja.

Nabirka za Sveto deželo bo letos na praznik povišanja svetega Križa (14. 9. 2020).

 

VELIKA SOBOTA – SPOMIN JEZUSOVEGA POČITKA  V GROBU

Blagoslov ognja letos odpade

BLAGOSLOV JEDIL: škofje ordinariji določajo, da je zaradi epidemije veljaven blagoslov preko televizije ali radia (prenos iz mariborske stolnice bo predvidoma na SLO1 ob 15.00 in ob17.30 ponovitev na SLO2). Lahko pa tudi sami spoštljivo blagoslovite jedila.

Velikonočna vigilija ob 19.00. Verniki se ob prižgani sveči v duhu priključijo maši vseh maš. Vabljeni k ogledu velikonočne poslanice, ki bo v soboto zvečer na SLO1. Poslanico je pripravil škof dr. Jurij Bizjak.

Zvonovi po velikonočni vigiliji zopet zvonijo.

VELIKA NOČ – SPOMIN JEZUSOVE ZMAGE NAD SMRTJO – DAN JEZUSOVEGA VSTAJENJA.

- ob 8.00 se bodo oglasili zvonovi in povabili k praznovanju velikonočnega praznika in svete maše. Družina se zbere k zajtrku, ki ga blagoslovimo.

Ob 10.00 bo iz mariborske stolnice prenos praznične svete maše. Vabljeni k doživetemu in spoštljivemu spremljanju.

Po sv. maši bo ob 11.35 na TVSLO nagovor nadškofa Zoreta, ob 12h pa prenos papeževega blagoslova Urbi et Orbi.

 

Blagoslov velikonočnih jedil

1. Znamenje križa

2. Desetka rožnega venca

3. Božja beseda

Berilo iz pete Mojzesove knjige (Mz 8, 2-3).

Mojzes je govoril izvoljenemu ljudstvu: Spominjaj se vsega pota, po katerem te je Gospod, tvoj Bog, teh štirideset let vodil po puščavi, da bi te ponižal in preskusil, da bi spoznal, kaj je v tvojem srcu, ali boš spolnjeval njegove zapovedi ali ne. Poniževal te je in te stradal, potem pa hranil z mano, ki je nisi poznal in je niso poznali tvoji očetje, da bi ti pokazal, da človek ne živi samo od kruha; kajti človek živi od vsega, kar nastaja po Gospodovih ustih.

Iz svetega evangelija po Janezu (Jn 6,47-51).

Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, ima večno življenje. Jaz sem kruh življenja. Vasi očetje so v puščavi jedli mano in so umrli. To je kruh, ki prihaja iz nebes, da kdor od njega je, ne umrje. Jaz sem živi kruh, ki sem prišel iz nebes. Če kdo je od tega kruha, bo živel vekomaj. Kruh pa, ki ga bom dal jaz, je moje meso za življenje sveta.

4. Blagoslovna molitev velikonočnih jedil (po možnosti z blagoslovljeno vodo)

Molimo. Bog, naš Oče, od tebe so vse dobrine, od tebe je vse, kar smo in kar imamo. Blagoslovi te jedi in nas nauči, da bomo v tvojih darovih gledali tvojo neskončno ljubezen. Vsi, ki jih bomo uživali, naj se veselimo telesnega in dušnega zdravja. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Lokacija:
Print Friendly and PDF