Preskoči na vsebino


5. postna nedelja - tiha - a

- G. župnik in duhovna pomočnika darujemo sv. maše po darovanih namenih na dogovorjeni dan zasebno, brez prisotnosti vernikov! Na spodnji povezavi pa je seznam, kjer lahko spremljate sv. mašo preko digitalnih omrežij, radia in TV. https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije

- Na župnijski FB in spletni strani so zadnja navodila naših škofov, kako obhajati velikonočne praznike v času epidemije, kako bo s sveto birmo, veroukom …Upam pa, da ste tudi sicer z naročili škofov seznanjeni preko medijev ...

- Glede zvonjenja - tako med tednom kot ob nedeljah in praznikih bo zvonilo po običajnih urah. Zvoni se v priprošnjo Mariji za konec epidemije. Vsak ponedeljek z zvonjenjem ob 20.00 vas bo vabilo k molitvi, ki je povezana z molitvijo škofov na Radiu Ognjišče. Povabljeni, da ta dan prižgete sveče na oknih v znamenje solidarnosti z vsemi žrtvami epidemije.  

- Skupaj s slovenskimi škofi vas vabim, da v okviru priprave na velikonočne praznike spremljate 15. radijski misijon Radia Ognjišče, ki bo potekal od 29. marca do 4. aprila 2020. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17. uri) bodo sodelovali: p. Anselm Grün, upok. nadškof Marjan Turnšek, Simon Potnik, Marko Rijavec, Marjan, Lampret, Peter Pučnik in Bojan Ravbar. V kratkih govorih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali še drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17. uri. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo od ponedeljka do petka maša ob 19. uri. Vsak večer ob 20. uri bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci.

Prav tako boste na FB in spletni strani naše župnije  našli gradivo za družinsko molitev in verouk doma - za čas, ko zaradi epidemije koronavirusa ne morete k bogoslužju v cerkvi in za otroke ni verouka v običajnih veroučnih prostorih.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka sporoča, da delavnica izdelave presmecev (butar) za cvetno soboto in nedeljo bo!!! Odvijala se bo na vaših domovih, vrtovih in garažah v tednu med 30. 3. in 4. 4. V objavi na FCB strani društva približno leto dni nazaj najdete fotografije tistega zelenja, ki na našem koncu tradicionalno sodi v presmec. V dokaz, da ste se tudi na zunaj pripravili na blagoslov cvetne nedelje, torej s presmecem, pošljite fotografijo oz. jo pripnite pod objavo na Fcb stran društva, lahko pa jo pošljite tudi župniku po e-pošti, preko Viber-ja ali WhatsApp-a. Najlepši, morda največji presmec bo nagrajen (vsekakor tisti z največ všečki).

- Prihodnja nedelja je cvetna. Vabljeni, da spremljate prenos svete maše po TV SLO 2 ob 10.00 iz mariborske stolnice. V tistem času bom tudi sam maševal v cerkvi.  Doma pripravite zelenje (npr. zelenje z vrtov, butare) in ga blagoslovite  z blagoslovljeno vodo. Če boste prenos zamudili, si zelenje blagoslovite sami. Ob 11.30 pa ste vabljeni k ogledu tedenskega nagovora nadškofa Zoreta na TV Slovenija 1 ob 11.30.

- Svete maše lahko v času epidemije naročite tudi preko telefona (041-213-609). Ker je tudi v času, ko ni bogoslužja in vaših darov, potrebno plačevati položnice, bom zelo hvaležen, če lahko elektronsko nakažete svoj prispevek  za mašne namene in druge darove za cerkev na TTR župnije: SI56 0451 5000 3322 855. Pri namenu napišite: dar za mašo ali dar za cerkev.

Lokacija:
Print Friendly and PDF