Preskoči na vsebino


7. nedelja med letom

 

»Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.«

(Mt 5,48)

Najverjetneje se nam ta stavek o popolnosti, k čemur nas vabi Jezus v današnjem evangeliju, niti ne zdi tako zahteven. Svet se danes namreč vrti okrog popolnosti. Zaradi tega si vsak človek želi biti popoln in misli, da če ne bo, ne bo dovolj dober za druge, ne bo veliko vreden, ne bo veliko veljal v svetu. Mnogi težimo po visokih uspehih, po tem, da bi imeli odličen avto, odlično službo, veliko hišo, radi bi znali vse in še več. S tem želimo uresničiti svojo popolnost.

Vendar smo s tem popolnoma zgrešili pomen popolnosti, o kateri nam govori Jezus. On nas vabi, da bi bili popolni po zgledu našega nebeškega Očeta. Naš nebeški Oče pa nima najboljšega avta, nima najboljše službe, nima tisočih priznanj, … Ima pa veliko ljubeče srce, ki ljubi vsakega izmed nas. In v tem je Njegova popolnost – v ljubezni do človeka oz. ljubezni do bližnjega. To je tista popolnost, kateri bi morali slediti. Imeti veliko srce, polno ljubezni, za naše bližnje. In to šteje največ! Kot pravi 1 Jn 4,7: »Ljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen od Boga in ker je vsak, ki ljubi, iz Boga rojen in Boga pozna.«

Dragi bratje in sestre, v tednu, ki je pred nami, se začenja postni čas. Morda je ravno na tem področju priložnost, da naredimo korak naprej proti popolnosti, ki jo ima naš nebeški Oče.

Viktorija

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF