Preskoči na vsebino


34. nedelja med letom - Kristus kralj - c

 

»Bratje in sestre, z veseljem se zahvaljujemo Očetu, …«

 Kol 1,12

Dragi brat, draga sestra – ozri se naokoli. Ali najdeš kakšen razlog za veselje in zahvaljevanje Bogu? Verjamem, da zagotovo najdeš vsaj enega, če ne več. Jaz jih namreč najdem ogromno. Na vsakem koraku je kakšen: moja družina, moji prijatelji, moj zaročenec, lepota narave, delo, učenje verouka, …, in še bi lahko naštevala. Razlogov za veselje in zahvaljevanje imamo veliko, a je velikokrat problem, da zanje pozabimo reči Bogu hvala. Nanj se obrnemo v večini primerov takrat, ko kaj potrebujemo, ko ga želimo kaj prositi. In ko prejmemo to, za kar smo prosili, se nam zdi to preprosto samoumevno. Pozabimo, da smo to prejeli od Boga.

Nekdo mi je nekoč rekel, da se Bogu zahvali zjutraj za nov dan, ki mu je podarjen, zvečer pa za uspešno preživet dan. Dragi brat, draga sestra – ali ni že to dovolj dober razlog za zahvaljevanje Bogu – da se lahko zbudimo v nov dan in da ga lahko brez težav zaključimo? Seveda je! To so tiste majhne stvari, ob katerih se ne zavedamo, da niso vsem podarjene.

Danes je zadnja nedelja v tem cerkvenem letu, z adventom začenjamo novo. Če se v tem letu nismo ravno velikokrat zahvalili Bogu, naj bo to naša spodbuda za naslednje leto. Poskusimo v vsakem dnevu najti vsaj eno stvar, za katero bomo lahko z veseljem rekli: HVALA TI, GOSPOD!

Viktorija

Lokacija:
Print Friendly and PDF