Preskoči na vsebino


29. nedelja med letom - misijonska - c

 

Vztrajaj v ugodnih in neugodnih okoliščinah.

Prepričuj, grajaj, spodbujaj z vso potrpežljivostjo.

(2Tim 4,2)

Danes je misijonska nedelja, ko se še posebej spomnimo na naše  misijonarje in prosimo Boga, naj še naprej blagoslavlja njihovo naporno delo.

Ko omenimo misijonarje, imamo navadno v mislih duhovnike, ki »nekje tam daleč« nekristjanom oznanjajo krščanstvo. A pravzaprav ni čisto tako: misijonarji smo vsi, ki smo z zakramentom svetega krsta postali kristjani in s tem tudi oznanjevalci ter  pričevalci Jezusa. Ko nam kdo (duhovnik ali katehet) o tem spregovori, se morda počutimo kar malo nelagodno, saj se v tej vlogi ne vidimo dovolj usposobljeni. Pa vendar: v Svetem pismu so zapisane Jezusove besede »Sveti Duh bo prišel nad vas in boste moje priče … do skrajnih mej sveta« (Apd 1,8).

V današnjem svetu je kar težko biti misijonar. Zaradi naglice (ali pa telefona v roki) se dogaja celo to, da  nas človek, ki ga srečamo, niti ne opazi. Kako naj torej uresničujem svojo misijonsko poslanstvo? - Bolj kot poučevanje oziroma prepričevanje z besedami je pomemben zgled! Ko se namreč v  vsakdanjem življenju trudimo slabo spreminjati v dobro, ko bolj kot razumu prisluhnemo srcu, smo zelo zgovorni Jezusovi misijonarji.

Marjana

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF