Preskoči na vsebino


23. nedelja med letom - c - Marijino rojstvo

 

Kdo bi spoznal tvojo voljo, ko bi ne bil ti dal modrosti, ko ne bi bil z višav poslal svojega svetega Duha?

( Mdr 9,17)

Danes je čudovit dan. Najprej je nedelja, torej Gospodov dan in potem je mali šmaren, rojstni dan Device Marije, Jezusove in naše mamice.

Kadar imamo mi rojstni dan, nam je kar nekako toplo pri srcu, kajne? Spomnimo se, da nam je bilo podarjeno življenje in se Bogu za to zahvalimo, spomnimo se na naše najdražje in sploh vse, ki jih imamo radi, povabimo jih na tortico ali pa se kdo na ta dan spomni na nas, nam pošlje čestitko z voščilom, prinese šopek rož, nam čestita….; skratka lepo je, kadar imamo rojstni dan!

Kaj pa Marijin rojstni dan? Zagotovo je tudi ona zelo vesela, če se njeni otroci spomnijo nanjo – morda poromajo v katero od Njej posvečenih svetišč, ji priporočijo vse, ki jih nosijo v svojem srcu ali pa ji kar doma namenijo več časa – se ji zahvalijo za to, da je sprejela Božjo voljo, četudi takrat sploh ni vedela, kaj vse jo še čaka, a je zaupala Bogu. Od nje se lahko učimo, kako poslušati Boga, kako Mu zaupati, kako spoznavati Njegovo voljo…

Marija nas ima zelo rada, ona nam pomaga hoditi po poti za Jezusom, tudi takrat, ko mi ne razumemo Božje volje, zlasti pa takrat, ko je pot trnjeva in strma. Marija je poslušala Svetega Duha, naj nam izprosi milost, da bi ga poslušali tudi mi. Ona je vedno z nami in nam zelo priporoča, da s srcem molimo rožni venec, da hodimo redno k sveti spovedi, da beremo Sveto pismo, da prihajamo k svetim mašam in se kdaj tudi postimo – na tak način bomo zagotovo spoznavali Božjo voljo. Kadar se čemu odrečemo, za dobro drugih, nas Bog blagoslavlja, hkrati pa nas uči ponižnosti in nam daje  svoje veselje.

Marija je bližnjica do Jezusa in ker ima današnji človek izredno rad bližnjice, upam, da nikoli ne bo pozabil te najpomembnejše bližnjice – Marije, ki nas bo zagotovo pripeljala do svojega Sina. Naj nas Ona varuje in vodi skozi naša življenja, potem se bomo nekoč zagotovo srečali v nebesih!

Vse najboljše, mamica Marija!

Marinka

Lokacija:
Print Friendly and PDF