Preskoči na vsebino


6. velikonočna nedelja - c

 

»Vzdržite se tega, kar je bilo žrtvovano malikom, …«

Apd15,29

 

To »nujno določilo« pošiljajo apostoli in starešine iz Jeruzalema svojim bratom v Antiohijo. Slišali so namreč, da so jih nekateri izmed njih, ki niso imeli apostolskih pooblastil, zbegali in jim zasejali nemir v duše.

Podobno se dogaja tudi danes. Ljudje si želimo, da bi bili zdravi, srečni, uspešni in za to smo pripravljeni storiti in poskusiti marsikaj. Tako je npr. prijateljica iz otroštva »zasvojena« z astrologijo, kolega s (teološke!) fakultete pa se zanima za reiki. Ko sem ga prijazno opozorila, naj dobro premisli, v kaj se spušča, je odgovoril, da ga zanima samo namen. In ravno to je največja nevarnost in vstopna vrata za hudega duha. Ne zanima nas po kakšni poti (ali s kom!) dosežemo cilj (npr. zdravje), samo da se počutimo bolje. Ob tem pa sploh ne opazimo, da globoko v sebi sploh nismo srečni, mirni, da nas je strah (Kaj, če se bolezen ponovi?). Pozabljamo, da je naš zdravnik Jezus, ki je že zdavnaj premagal »malike« in dokazal Božjo moč z vstajenjem od mrtvih. Večina tega še vedno ne verjame in se raje zateka k »malikom«.

Danes je v naši župniji tudi pomemben praznik – prejem prvega obhajila. »Jezus naj varuje te, zdaj sprejemaš ga v srce!« smo zapeli pevci. Naj nas Jezus varuje in vodi vse dni našega življenja!

Valerija

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF