Preskoči na vsebino


3. velikonočna nedelja - c

 

In veliki duhovnik jih je zasliševal: »Ali vam nismo zabičali, da ne smete učiti v tem imenu?«

         Apd 5,28

Odgovor Petra in apostolov je bil odločen: »Bogu se je treba pokoravati bolj kot ljudem!« (Apd 5,29). Veseli so zapustili veliki zbor, čeprav so jih pred tem pretepli. Vredni so bili namreč trpeti zasramovanje zaradi Jezusa.

Preganjanja kristjanov se nadaljujejo, vrstijo se druga za drugo. Žalostne in strašne zgodbe, ki nam jih posredujejo mediji obveščanja, me pretresejo, še bolj pa dvomi v pravočasno ukrepanje pristojnih ljudi, da bi zaščitili te nedolžne žrtve. Ko vidim posnetke islamističnih fanatikov, me že ob pogledu nanje zmrazi. Njihove besede in dejanja pa mi prikličejo predokus pekla. Ja, tako grozne stvari počnejo v imenu vere. Pa vendar imajo mnogo prostovoljcev in privržencev. Tudi iz naše bližnje okolice in sosednjih držav. Vsem tem ustreza  naša mlačnost in slepota, vendar védimo, da  smo tudi mi zanje neverniki.

Res je, tudi Peter in  apostoli so bili sprva mlačni in prestrašeni. Ko pa so prejeli Svetega Duha, so med drugim prejeli tudi moč in odločnost, da so širili vero v Jezusa Kristusa po svetu. Mi smo ti srečneži, ki lahko brez strahu za svoje življenje molimo, hodimo k maši in pričujemo za Jezusa. Čuvajmo ta zaklad tudi za naše otroke in vnuke. Hvaležni nam bodo, saj je vreden več kot to, kar uničita rja in molj.

Milena

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF