Preskoči na vsebino


3. postna - b

 

Spravite proč vse to in iz hiše mojega Očeta ne delajte tržnice!

Jn 2,13–25

Iz pričujočega odlomka Janezovega evangelija je razvidno, kako zelo je Jezusa prizadelo in razjezilo dogajanje v templju. Prostor, ki je bil namenjen molitvi in slavljenju, je postal kraj, kjer se je trgovalo, barantalo in klevetalo.

Ne potrebuješ posebne izobrazbe, le malo zaupanja in ljubezni, morda kanček domišljije, da tempelj prestaviš v današnji čas, med nas, grešne ljudi. Kolikokrat bi Jezus moral priti, da bi pometel balast, ki je tako prisoten med nami kristjani.

Med nas pa ne prihaja strog sodnik, k nam prihaja Ljubezen. Sprejema nas grešne, vabi nas v svoj objem kljub naši zagrenjenosti, jezi, krivdi in kljub nenehnim padcem. V Božjih rokah smo popolnoma na varnem. Nikoli nas ne bo zapustil ali zavrgel, kajti Ljubezen ne odriva, ampak vabi k sebi in se trudi odstranjevati ovire.

Ko se bomo naslednjič počutili razpete med dobrim in zlim, drage sestre in bratje, prezrimo zlo in izberimo dobro. Sčasoma bomo ugotovili, da bo plevel zamiral, saj bomo obrodili več sadov za Božje kraljestvo.

Vsak izmed nas ima angela varuha. Nikoli ne bom vedela, kolikokrat me je angel varuh rešil in me vodil k čemu, kar sem potrebovala za svojo dušo – in proč od tega, kar mi ne bi koristilo.

Hvala ti, Jezus, za brezpogojno ljubezen. Pomagaj mi, da bom ponižno sprejemala svoje pomanjkljivosti in da ne bom čakala na 'vihar', ko te bom prosila za pomoč. Rada bi te povabila v svoje srce že danes, ko te lahko v miru slavim.

Dragica

Lokacija:
Print Friendly and PDF