Preskoči na vsebino


2. postna - b

“Ta je moj ljubljeni Sin, njega poslušajte!”

Mt  9,7

S temi besedami se je oglasil Bog, ko se je Jezus pred očmi treh učencev spremenil na gori: “Njegova oblačila so postala bleščeča, nadvse bela…” (Mr 9,3). Prvič se Bog v Novi zavezi oglasi pri Jezusovem krstu, kjer pove, da je Jezus njegov ljubljeni Sin, nad katerim ima veselje. Na gori pa “ukaže”, naj ga poslušajo.

Jezus mi vsak dan znova govori - če ga le hočem poslušati. Najbolj pogosto mi govori preko moje vesti; vedno točno vem, kje in kdaj sem zgrešila pravo pot.

Velikokrat se zgodi, da ga nočem slišati, ker ni vedno lahko “pustiti vse in hoditi za Njim”, ga vedno postaviti na prvo mesto. Z leti vedno bolj spoznavam, da lahko samo v Evangeliju najdem pravo resnico. Jezus nam je dal vse napotke za pravo pot. Na meni pa je, da se te poti držim. Ker pa Evangelija včasih ne razumem, je tu še Cerkev in duhovniki, ki mi pri tem pomagajo. Tako nimam izgovorov, da ne morem ali ne znam poslušati Jezusa.

Hudo mi je, ko vidim, kje vse ljudje iščejo napotke in odgovore za svoje življenje. Koliko je danes vedeževalk, ki živijo na račun teh ljudi, koliko lažnivih zdravilcev, terapevtov ipd.! V vsakem, še tako resnem časopisu najdemo horoskop. Koliko ljudi uživa pomirjevala, antidepresive, mamila, alkohol ipd., ker so tako notranje ranjeni in ne najdejo poti iz svojih bolečin!

Bog nas neizmerno ljubi, zato nam je dal svojega Sina, ki nam je vedno pripravljen pomagati, le poslušati ga moramo ...   

Valerija

Lokacija:
Print Friendly and PDF