Preskoči na vsebino


5. nedelja med letom - b

 

In ozdravil je veliko bolnikov z različnimi boleznimi in izgnal veliko demonov.

Mr 1,34

Jezus ni dobil svojega imena, ker bi bilo v tistem času le-to moderno. Vemo, da se je Gospodov angel v sanjah prikazal Jožefu in mu med drugim rekel tudi to: »Rodila bo sina in daj mu ime Jezus« (Mt 1,21). Ime Jezus namreč v hebrejščini pomeni »Bog, ki (od)rešuje«. Odrešiti pa pomeni ozdraviti, odpustiti, osvoboditi od greha in zla ter dati novo življenje.

 Lahko smo pomirjeni, saj Jezus ni Bog, pred katerim bi morali trepetati in se mu skriti, ko grešimo. Prav nasprotno: že njegovo ime nam pove, da je On edina,  prava izbira in rešitev za nas.

Greh ima mnoge negativne učinke in posledice tudi za naše zdravje. Mnoge telesne bolezni, ki jih običajno hitro zaznamo, so le zunanji odraz bolne notranjosti. Tej pa ne posvečamo dovolj pozornosti, o njej premalo govorimo. Vsak izmed nas je grešen in zato duhovno bolan.  Torej vsak izmed nas potrebuje Jezusa – zdravnika, ki nas zdravi na poseben način – ne s tabletami, temveč tako, da nam odpusti, nas osvobodi od greha in zla. Da pa nam lahko odpusti naše grehe, se mora zgoditi še nekaj  zelo pomembnega: mi se moramo ustaviti, si grehe priznati, jih  iskreno obžalovati in s skesanim srcem  prositi odpuščanje. Tako bo Božja milost lahko delovala v polni moči in bomo iz spovednice odhajali prenovljeni in hvaležni.

Lepše  je čutiti Jezusovo usmiljenje na »svoji koži«, kakor pa o njej le brati. Čakalnih vrst ni, stroškov tudi ne. Kaj me še zadržuje?

Milena

Lokacija:
Print Friendly and PDF