Preskoči na vsebino


4. nedelja med letom - b

- Baletni oddelek Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška Maribor je v okviru Papagenovega festivala 2018 pripravil baletno predstavo Hrestač, ki bo danes popoldan, 28. januarja, ob 16. uri v Športni dvorani na Vrbanski cesti 30. Cena vstopnice je v predprodaji 3 €, na dan predstave pa 4 €.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in prva sobota z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju, ki ga obhajamo štirideset dni po božiču. Praznik pa je dobil tudi ime svečnica, ker na ta dan po stari navadi po cerkvah blagoslavljamo sveče. Sveče si boste lahko vzeli tudi v cerkvi. Priporočeni dar za svečo je 1,00 €.

- Svečnica je tudi dan posvečenega življenja. Omenjeni svetovni dan je leta 1997 ustanovil papež Janez Pavel II. kot dan molitve za može in žene, ki so se odločili za življenje v enem izmed katoliških redov ali skupnosti apostolskega življenja.

- V soboto je god sv. Blaža. Cerkev nam na njegov god podeljuje poseben blagoslov, »Blažev blagoslov« ali »Blažev žegen« s katerim še posebej prosimo za zdravje na grlu. Prejmimo ga v prepričanju, da Bog tudi  na priprošnjo svetnikov deli svoje milosti, za to pa je potrebna osebna vera prejemnika.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi oltarjev. Hvala za vašo dobroto.

- KUD Hoče vabi na proslavo ob slovenskem kulturnem dnevu, ki bo v nedeljo, 4. 2., ob 17.00 v dvorani kulturnega doma Hoče. V programu bodo sodelovali člani KUD Hoče in učenci OŠ Hoče.

- 23. tradicionalno postno romanje agencije Aritours in Mariborske metropolije bo 16. in 17. marca v Nemčijo (St. Florian, Altötting,  München). Duhovni vodja bo nadškof Alojzij Cvikl. Cena romanja je 169,00 €; 50,00 € plačate ob prijavi. Prijave sprejemamo v župnišču do 15. februarja!

ZA MINISTRANT(K)E:

- Duhovne vaje za ministrante in ministrantke naše nadškofije v Podlehniku:

*prvi termin: od 9.-11.2. (začetek ob 17:30)

*drugi termin: od 23.-25.2. (začetek ob 17:30)

- V naši župniji bodo v soboto, 17. 2., od 9.-12. ure potekale dekanijske ministrantske delavnice. Pridite, luštno bo! 

- Škofijsko romanje ministrantov in ministrantk  bo v soboto, 17.3. Obiskali bomo bogoslovje v Ljubljani, se ustavili pri sestrah uršulinkah, se okrepčali in obiskali živalski vrt! Tega ne smete zamuditi !:) Res lepo povabljeni!

Za vse dogodke se lahko prijavite v župnišču ali katehistinji Marinki Novak.

- Restavratorji obnavljajo Marijin oltar v župnijski cerkvi in Bolfenkov oltar pri Lenartu. Hvala vsem, ki ste že ali še boste darovali za obnovo.

- Exodus, edini katoliški tv program prosi za finančno pomoč. Kdor je pripravljen pomagati, si pri izhodu iz cerkve lahko vzame list z informacijami. S podobno prošnjo se na nas obrača tudi Radio Ognjišče - pri izhodu si vzemite revijo PRO.

Lokacija:
Print Friendly and PDF