Preskoči na vsebino


2. nedelja med letom - b

 

- Teden molitve za edinost kristjanov: od 18. do 25. 1. »Tvoja desnica, Gospod, se je poveličala z močjo« (2 Mz 15,6). Za glavno temo tedna molitve za edinost kristjanov 2018 so kristjani otočja Karibov izbrali pesem, ki jo Sveto pismo pripisuje Mojzesu in njegovi sestri Mirjam (2 Mz 15,1-21). Opeva osvoboditev in zmago nad zatiranjem, ki ga je judovsko ljudstvo dolga stoletja trpelo v Egiptu. Kristjane Karibskega otočja je ta pesem posebej nagovorila, ker je tudi njihova zgodovina zaznamovana s ponižujočim suženjstvom. Tudi Slovenija – skupaj z mnogimi drugimi narodi Srednje in Vzhodne Evrope – je pred četrt stoletja doživela osvoboditev od ideološkega nasilja komunizma. Zato se bomo v dneh od 18. do 25. januarja 2018 pridružili hvalnici Bogu, ki osvobaja, in prosili, da vodi kristjane naproti edinosti »v resnici in ljubezni«.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Molitvena zveza za duhovne poklice mariborske nadškofije vabi k sveti maši in molitvi za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost. Srečanje bo v sredo, 17. januarja, med 8. 30 in 11.30 na Slomškovem grobu v mariborski stolnici

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi na kulturno-izobraževalni večer Odlikovani hoški učitelj Radovan Mejovšek. O zanimivi življenjski zgodbi učitelja in dobitnika zlate medalje za hrabrost na soški fronti
nam bo pripovedoval zgodovinar dr. Miha Šimac. Predavanje bo v župnišču Hoče v petek, 19. januarja 2018, ob 18.45. Lepo vabljeni!

- 23. tradicionalno postno romanje agencije Aritours in Mariborske metropolije bo 16. in 17. marca v Nemčijo (St. Florian, Altötting, München). Duhovni vodja bo nadškof Alojzij Cvikl. Cena romanja je 169,00 €; 50,00 € plačate ob prijavi. Prijave sprejemamo v župnišču do 15. februarja!

- Za ministrant(k)e:

- Duhovne vaje za ministrante in ministrantke naše nadškofije v Podlehniku: *prvi termin: od 9.-11.2. (začetek ob 17:30) *drugi termin: od 23.-25.2. (začetek ob 17:30)

- V naši župniji bodo v soboto, 17. 2., od 9.-12. ure potekale dekanijske ministrantske delavnice. Pridite, luštno bo!

- Škofijsko romanje ministrantov in ministrantk bo v soboto, 17.3. Obiskali bomo bogoslovje v Ljubljani, se ustavili pri sestrah uršulinkah, se okrepčali in obiskali živalski vrt! Tega ne smete zamuditi !:) Res lepo povabljeni! Za vse dogodke se lahko prijavite v župnišču ali katehistinji Marinki Novak.

Lokacija:
Print Friendly and PDF